· · Коментари: 0
ДРЕВНА МЕДИЦИНА

АЈУРВЕДСКА техника стара 5.000 година: Дневни третман самоизлечења у 10 минута

Ова техника почива на принципу савладавања вештине контролисања свих функција које треба да буду регулисане и умерене да би се постигао један срећан и продуктиван живот.

1632172561_Depositphotos_463053058_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Ајурведска техника самоизлечења стара је око 5.000 година и базира се на једноставним и делотворним техникама вежбања, које трају по неколико минута. Резултати су видљиви у кратком року, а оне доносе телесно, умно и духовно самооздрављење.

Прочитајте још: Ово су фризуре које дају ВОЛУМЕН: Ако имате ТАНКУ КОСУ, ошишајте се ОВАКО (ФОТО)

Ајурведска техника лечења датира од пре 5000 година. Верује се да је она мајка свих наука које потичу са Истока, а учи нас да је тајна здравља у спознаји како се понашати према властитом телу. Ова техника почива на принципу савладавања вештине контролисања свих функција које треба да буду регулисане и умерене да би се постигао један срећан и продуктиван живот.

Искористите снагу сезамовог уља у трајању од 2 минута. После прања зуба и језика, исперите два минутра уста кашиком сезамовог уља, испљуните га и исперите што топлијом водом....

Јутарње технике у трајању од 6 минута 

Очистите језик у трајању од најмање 30 секунди. Наиме, након прања зуба, скините наслаге са језика чистачем језика, тупим ножићем или четкицом. Јетра, жуч и бубрези су органи који помажу нашем организму да се ослободи штетних твари. Као последица метаболичких процеса, стварају се наслаге и токсини на језику. Ако се не уклоне, после извесног времена блокирају проток енергије у телу.

Прочитајте још: Имају посебну симболику: Десет прелепих имена за ЈЕСЕЊЕ БЕБЕ

Искористите снагу сезамовог уља у трајању од 2 минута. После прања зуба и језика, исперите два минутра уста кашиком сезамовог уља, испљуните га и исперите што топлијом водом. Сезамово уље ослобађа десни наслага, спречава каријес и упалу десни, богато је линоленском киселином па делује и против гљивица, бактерија и вируса.

Самомасажа у трајању од 3 минута.  За масажу вам је потребна рукавица сирове свиле или мека четка. Масирајте сваки део тела 10 од 20 пута, и то редоследом врат, па леђа докле можете дохватити, затим кружним покретима рамена па руке све до прстију. Део изнад груди масирајте благим хоризонталним покретима, стомак од горе према доље, па слева на десно, бутине са спољне и унутрашње стране и то од горе наниже, а колена и стопала кружно. Масажа подстиче циркулацију и враћа енергију. Сваки сегмент коже је повезан са одређеним унутрашњим органима, који су после масаже боље прокрвљени.

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Дневне технике у трајању од 2 минута

Дисање које опушта  у трајају од 2 минута. Удахните ваздух кроз нос дубоко у стомак, задржите неколико секунди, па издахните кроз нос. Не размишљајте ни о чему...

Попијте врућу воду у трајању од 30 секунди. Кувајте пола литре воде 10 од 15 мин, сипајте у термос и сваких пола сата попијте по три гутљаја. Захваљујући посебним енергетским својствима, кувана вода подстиче пробаву и доприноси избацивању штетних материја из организма.

Прочитајте још: Две ВЕЖБЕ дисања због којих ћете рећи НЕ цигарама

Дисање које опушта  у трајају од 2 минута. Удахните ваздух кроз нос дубоко у стомак, задржите неколико секунди, па издахните кроз нос. Не размишљајте ни о чему. Ако вам је тешко да се искључите, замислите нешто лепо, плажу, ветар. Проблеми, гнев и страх често доводе до органских болести. Опуштање помаже и вама и вашим органима. У мозгу се производе ендорфини, хормони среће, који нас чине радоснима. 

Вечерње технике у трајању од 2 минута

Подстакните пробаву и квалитетан сан за само 2 минута. Загрејте мало на пари посуду са сезамовим уљем. Прсните неколико капи на стомак, а затим целом шаком кружним покретима благо масирајте стомак у смеру кретања казаљке на сату. Након тога уквасите пешкир топлом водом и држите га на стомаку док је топао. На крају обришите стомак. Ова блага масажа олакшава пробаву тако што стимулише контракцију црева. Самим тим решава проблем несанице која се јавља као последица лоше пробаве.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.