Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОСЕ

БЕЗ ПОСЕТЕ ФРИЗЕРУ: Како да посветлите косу код куће без коришћења штетних хемикалија

Осим што ће бити светлија, такође ће бити мекша и јача.

1605604788_Depositphotos_169290952_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Препарати за избељивање косе могу бити толико штетни да ће вам требати месеци, а можда и године да опоравите косу.

Постоји и неколико могућности које су природне и неће оштетити косу.

Лимета, цимет, мед и сирће су само неки од састојака који ће вам помоћи да просветлите косу.

Прочитајте још: Славне лепотице синоћ су прошетале у заносним комбинацијама, а све очи су "пале" на ЏЕЈ ЛО (ФОТО)

Чај од камилице и лимете

Камилица има бројне здравствене користи па је добар избор за природни третман косе.

Скувајте две шоље воде и ставите пет врећица чаја од камилице и две кашичице сока од лимете. Сачекајте да се охлади и сипајте тешност у боцу са распршивачем. Нанесите је равномерно на целу косу. Сачекајте да се осуши, нанестите регенератом и исперите косу. 

Разлику ћете видете већ после два до три коришћења!

Прочитајте још: Истраживање открива: Колико ДУГО се жене шминкају да би постигле ПРИРОДАН ИЗГЛЕД

Цимет и регенератор

Цимет је уобичајен састојак у многим производима који су доступни на тржишту, јер осим што пружа бројне погодности, његов мирис и укус су јединствени.

У пола шоље регенератора додајте три кашике цимета. Добро промешајте док не добијете густу крему. Нанесите је на косу. Оставите да одстоји три-четири сата па темељито оперите и исперите.

Фото: Депозит
Цимет је сјајан пријатељ када је реч о третманима за косу, будући да је важан састојак који можете користити за постизање оне светле боје коју сви желимо

Прочитајте још: Како да понесете РОЛКУ ове јесени? Сако није резервисан само за кошуљу (ФОТО)

Мед, сирће и лимета

Лимета је богата антиоксидансима. Помаже да уклонимо сувишно уља са косе, чини је сјајном, те посветљује косу.

Прочитајте још: РАЗОТКРИЈТЕ МИТОВЕ: Савети за лепоту славних који су потпуно бескорисни

У посуду са загрејаном водом додајте две кашике меда, две кашике јабуковог сирћета и сок од пола лимете. Добро промешајте и оставите да се хлади неколико минута. Након што се охлади, нанесите смесу на влажну косу. Масирајте главу и оставите да делује 20 минута, па темељно исперите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas