· · Коментари: 0

Дерматолози упозоравају: Ово су грешке у нези коже које стално правите!

Вероватно имате неку рутину коже за коју мислите да је корисна, а она заправо даје контра ефекат

1657567620_woman-g72a4c4ea4_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Доста је различитих савета на интернету које можемо наћи, тако да се човек просто збуни када је у питању прави рецепт за него коже лица и тела. 

Прочитајте још: Нови начин неге лица: Да ли знате шта је ЈЕЛЛО кожа? (ВИДЕО)

Наша култура у модерно време тренутно је опседнута негом коже, а нови производи и формуле се појављују сваки дан. Не можете да се крећете кроз интернет или продавницу, а да не видите рекламу за неки пилинг или маску која чини чуда. Лако је уложити новац на производе и третмане у настојању да ваше лице остане блиставо — али превише производа може учинити супротно од онога што желите, остављајући вас са акнама, перутањем и супер стресном кожом.

Ваша кожа је највећи орган вашег тела и заслужује правилну негу. 

Пажљиво бирајте састојке

Нега коже обично укључује много мешања и усклађивања. Уместо да научите на тежи начин да одређене формуле не треба комбиновати, ваша кожа жели да обратите пажњу на листе састојака пре него што почнете да наносите производе по целом лицу. „У погледу избора производа, људи морају бити свесни формулације, концентрације и врсте састојака. каже др Марта Виера , дерматолог са Флориде. „Неки производи се боље комбинују са другим састојцима. На пример, крема за сунчање се понекад не може комбиновати са антиоксидансима као што је витамин Ц јер може постати нестабилна и на крају не функционише. Ако сте у последње време имали проблема са кожом - попут избијања, масноће и иритације - хибридне формуле могу бити кривац. 

Избегавајте прекомерно пилинг

Иако пилинзи чине вашу кожу глатком и блиставом, он није препоручљив, поготово ако је агресиван пилинг у питању. Али такве оштре формуле и пилинг за чишћење садрже здробљене љуске ораха, а оне су лоше ! Оне цепају вашу кожу и заправо могу изазвати брже старење . Др Виера каже да би људи требало да смање пилинг уопште да би одржали здравље коже.

„Људи верују да је пречесто пилинг добар јер скида мртве ћелије коже, а заправо је супротно. Пилинг више од једном или два пута недељно је потпуно непотребно, а може чак бити и штетно. Разлог је тај што прекомерно пилинг ствара упалу, осетљивост и избијање акни. „Препоручујем благи пилинг не више од два пута недељно како бисте избегли уклањање природних липида и масних киселина коже“, каже др Виера. Још је боље користити домаће пилинге које сами можете направити код куће, уместо да користите хемијске из продавнице. 

Посетите дерматолога када је потребно

Постоји неколико једноставних ствари које сви знају када је у питању нега коже: умијте лице, носите крему за сунчање, избегавајте микроперле, итд. Постоје производи одобрени од дерматолога без рецепта, али неки су прескупи и немају технолошки ниво медицинских производа за негу коже — зато је увек боље да имате дерматолога који вас саветује у тренутку када одаберете режим неге коже. 

Избегавајте сунчање

Оштећење од сунца није добро, „Најбољи начин да прерано остарите кожу, што резултира борама и пегама од сунца је сунчање. каже др Катина Мајлс , дерматолог из Мериленда.

Немојте спавати са шминком

Др Мајлс каже да никада не идете на спавање са шминком која је још увек на кожи. Спавање са шминком узрокује да се све врсте прљавштине и загађивача заробе на површини ваше коже. Ако то урадите само једном, то неће проузроковати трајно оштећење, али приметићете утицај на изглед ваше коже ако спавате са шминком сваке ноћи. То ће такође остарити вашу кожу и подстаћи ширење пора. 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.