Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Додајте ВОЛУМЕН: Ово је 5 трикова за увијање КРАТКЕ КОСЕ

Увијање кратке косе је један од начина да јој дате волумен

1665090345_beautiful-model-g639c930b4_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Кратка коса је синоним за удобност, јер не захтева много труда и новца да се брине о њој. Међутим, ако желите да мало промените изглед своје фризуре, можете додати волумен коси помоћу локна или таласа.

Прочитајте још: Три ствари које многи заборављају приликом коришћења ЧЕТКИЦА ЗА ШМИНКУ: Због њих имамо више штете него користе

Можда вам се ова идеја у почетку неће свидети, јер изгледа компликовано. Срећом, постоји неколико трикова за постизање одличних резултата. У наставку ћемо их детаљно описати.

1. Виклери

Мало вежбе, и коврче на коси се стварају врло брзо. Ако користите виклере, ваша коса треба да буде влажна, а не мокра. Покушајте да користите боцу са спрејом. Затим поделите косу на праменове погодне величине (према величини увијача).

Очешљајте прамен и истегните га. Узмите виклере и намотајте косу са врхова док не дође до власишта. Осигурајте клипом. Поновите са остатком праменова. Оставите косу да се осуши, а након неког времена скините виклере и обликујте косу.

2. Фигаро за увијање

Прочитајте још: Спречите ломљење, испуцале и оштећене власи: Уз помоћ ових пет савета коса ће вам изгледати лепше и здравије

За увијање са гвожђем за косу, коса мора бити чиста и сува. Поделите косу на делове. Узмите први прамен, намотајте га око стуба (требало би да буде вруће) и извуците га. Ова метода захтева концентрацију и бригу. Имајте на уму да ће у зависности од силе коју примењујете, коврџа бити чвршћа или лабавија. Процес може бити спор, посебно ако немате потребно искуство. Дакле, пре него што почнете, уверите се да имате довољно слободног времена.

3. Пегла за косу

Ако желите да направите коврџе са пеглом за косу, требало би да буде уска. Покушајте да се не опечете! Техника је слична горе описаној, само крајњи резултат може бити мало другачији. На пример, таласи ће бити већи, а крајеви ће бити глаткији. Одвајање косе на праменове је неопходно, овај корак не треба прескочити.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

4. Траке

Неки и даље прибегавају овој „бакиној методи“ . Мало навлажите косу, нагните главу надоле. Поделите косу на праменове и поправите коврџе специјалним копчама или тракама. Немојте уклањати траке док се коса потпуно не осуши. Да бисте убрзали процес, можете користити фен за косу, ово ће такође помоћи у побољшању ефекта.

5. Округла четка

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Биће вам потребна округла четка и фен за косу, по могућности онај са дифузором. Поделите косу на делове. Имајте на уму да ће угао под којим држите четкицу утицати на резултат. На пример, хоризонталнији нагиб четке ће створити дефинисаније коврче.

Поред тога, топлота из фена треба да буде на длачицама четке, а не директно на коси. На тај начин их нећете оштетити. Нанесите топлотну заштиту на косу, намотајте прамен на чешаљ, осушите га и пређите на следећу.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas