Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈОГА ЗА ЛИЦЕ: Вежбе које затежу кожу и чине нас млађим

Према стручњацима, ове лаке вежбе учиниће да ваше лице буде затегнуто и подлмађено. Веома су једноставне, можете да их радите било кад. На природан начин спречите старење

1707475700_shutterstock_1907828821.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Корени ове праксе припадају древним културама попут индијске и кинеске фокусирајући се на проток енергије и телесну циркулацију. Последњих неколико деценија wеллнесс стручњаци фокусирали су се на мишиће лица, а с циљем смањивања знакова старења, поручују са сајта Сенса хр.

Пре но што примените ове јога вежбе за затезање лица, припремите простор. Потребно вам је огледало, како бисте били сигурни да кожу не „гужвате“, већ затежете. За конкретне резултате треба да издвојитен до пет минута времена, два пута дневно (ујутро и предвече).

Поза за кожу врата

Засигурно сте већ чули, а можда и искусили како је врат издајица када је реч о годинама. Стога је овај корак, који опушта рамена и подстиче правилно држање у току вежбања, идеалан за почетнике.

  • Заузмите усправну позицију, испрсите се и опустите рамена.
  • Истакните браду напред, напућите усне, а затим лагано помичите у десну па леву страну под углом од 45 степени.
  • Задржите се на свакој страни десетак секунди. Дишите.
  • Сваку страну поновите три пута.

Поза за кожу чела

  • Сматра се идеалном јутарњом вежбом јер подстиче циркулацију. Може да се радити пре или након рутине чишћења лица.
  • Физичка позиција је иста као и у претходној вежби.

Крените од средине чела лаганим затезањем прстима према корену косе. Поновите то три пута.
Дишите смирено и полако. Вежбе радите што блаже, фокусирано и полако.

Поза за усне

Због смањења производње колагена, усне с годинама губе еластичност, али и пуноћу. Следећа вежба помаже при тонирању мишића у том подручју.

  • Положите кажипрст на углове усана.
  • Насмешите се што је више могуће.
  • Главу држите усправном.
  • Померајте језик полагано с једне на другу страну.
  • Поновите то три пута.

Ове вежбе научиће вас концентрацији и помоћи ће вам да затегнете лице.

(Сенса)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas