Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лепота

Јефтин, лако доступан и изузетно "моћан" прах у уклањању бора: Сви га имамо у свом дому

Сода бикарбона има све већу употребу у козметици

1652370103_woman-1581202_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

 Користи се за уклањање флека на лицу, за фин и нежан пилинг, као састојак маски за негу и исхрану коже, али и за "брисање! бора. Једном речју, учиниће чудо за вашу кожу.

Међутим, не треба заборавити да са тим, многи би рекли магичним прахом, ипак треба бити опрезан и не користити га превише често. Дерматолози упозоравају да соду бикарбону никако не треба да употребљавају особе са изузетно сувом кожом јер је она само додатно може исушити. Такође, сода бикарбона се не препоручује особама са осетљивом или оболелом кожом лица јер може нанети више штете него што ће донети користи.

За оне који немају те проблеме Срећна република доноси 4 рецепата како да избришете боре и на природан начин подмладите кожу лица.

Нежан пилинг за лице

Пилинг на бази соде бикарбоне и меда савршен је за све типове коже коју негује и враћа виталност и блиставост. Прах соде бикарбоне ће нежно уклонити мртве ћелије, а мед ће нахранити кожу, што је рецепт са савршен тен.

Пхото:Унспласх

Припрема се веома лако, а довољно је једну кашичицу соде бикарбоне помешати са исто толико меда и додати мрвицу воде да смеса постане кремаста. Нанети смесу на чисту кожу и лаганим покретима измасирати лице неколико минута. Након што остатке уклоните млаком водом нанесите хранљиву крему за лице коју иначе користите.

Маска са јогуртом

Јогурт је хранљива и здрава намирница која у комбинацији са содом бикарбоном враћа сјај уморној кожи. Ако уз то имате и понеку бубуљицу, онда ће ова маска решити и тај проблем. Идеална је за хидратацију коже лица, а може истовремено да се употреби и као пилинг.

Пхото:Унспласх

Рецепт је једноставан. Помешајте две кашике јогурта, најбоље грчког који је гушћи и има бољу текстуру, са исто толико соде бикарбоне. У смесу додајте неколико капи лимуна, све добро измешајте и ставите маску на лице. После двадесетак минута исперите лице. Не само што ћете се отарасити бора, већ ћете се захваљујући лимуновом соку и цинку из јогурта ослободити ружних, црних подочњака.

ПРОЧИТАЈЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији (ФОТО) 

Сода бикарбона и кокосово уље

Сода бикарбона и кокосово уље су идеална мешавина за чишћење и негу коже лица. Кокосово уље је после мајчиног млека најбогатији извор лауринске киселине која игра пресудну улогу у развоју имунолошког система бебе, па се том уљу приписује и позитиван имунолошки ефекат. Важно је напоменути да се користи искључиво хладно цеђено кокосово уље које није изгубило своја својства током процеса рафинације.

Пхото:Унспласх

Довољно је помешати кашику соде бикарбоне са истом толиком количином кокосовог уља и благом масажом врховима прстију нанети смесу на лице. Након што на тај начин испилингујете кожу, оставите смесу још пет до десет минута на лицу као маску, а потом је сперите млаком водом.

За чишћење масне коже

Сода бикарбона и лимунов сок добар су начин за чишћење масне коже лица са акнама и митисерима. Једну кашику соде бикарбоне помешате са кашиком лимуновог сока, нанесите смесу на чисто лице и лагано га измасирајте врховима прстију. Третман траје неколико минута, а потом лице темељно оперите водом. Сода бикарбона ће очистити кожу, а лимунска киселина уклонити вишак масноће.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГРАД КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА : Жрнов - једна од највећих мистерија Србије (ФОТО)

Препорука је да се та врста чишћења примењује једном месечно. Такође, поведите рачуна да након третмана не излазите на сунце јер уколико нисте добро уклонили лимунов сок у додиру са сунчевом светлости може да дође до појаве тамних флека на лицу.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas