Oglas
· · Komentari: 0
lepota

Jeftin, lako dostupan i izuzetno "moćan" prah u uklanjanju bora: Svi ga imamo u svom domu

Soda bikarbona ima sve veću upotrebu u kozmetici

1652370103_woman-1581202_1280.jpg
Photo: Pixabay
Oglas

 Koristi se za uklanjanje fleka na licu, za fin i nežan piling, kao sastojak maski za negu i ishranu kože, ali i za "brisanje! bora. Jednom rečju, učiniće čudo za vašu kožu.

Međutim, ne treba zaboraviti da sa tim, mnogi bi rekli magičnim prahom, ipak treba biti oprezan i ne koristiti ga previše često. Dermatolozi upozoravaju da sodu bikarbonu nikako ne treba da upotrebljavaju osobe sa izuzetno suvom kožom jer je ona samo dodatno može isušiti. Takođe, soda bikarbona se ne preporučuje osobama sa osetljivom ili obolelom kožom lica jer može naneti više štete nego što će doneti koristi.

Za one koji nemaju te probleme Srećna republika donosi 4 recepata kako da izbrišete bore i na prirodan način podmladite kožu lica.

Nežan piling za lice

Piling na bazi sode bikarbone i meda savršen je za sve tipove kože koju neguje i vraća vitalnost i blistavost. Prah sode bikarbone će nežno ukloniti mrtve ćelije, a med će nahraniti kožu, što je recept sa savršen ten.

Photo:Unsplash

Priprema se veoma lako, a dovoljno je jednu kašičicu sode bikarbone pomešati sa isto toliko meda i dodati mrvicu vode da smesa postane kremasta. Naneti smesu na čistu kožu i laganim pokretima izmasirati lice nekoliko minuta. Nakon što ostatke uklonite mlakom vodom nanesite hranljivu kremu za lice koju inače koristite.

Maska sa jogurtom

Jogurt je hranljiva i zdrava namirnica koja u kombinaciji sa sodom bikarbonom vraća sjaj umornoj koži. Ako uz to imate i poneku bubuljicu, onda će ova maska rešiti i taj problem. Idealna je za hidrataciju kože lica, a može istovremeno da se upotrebi i kao piling.

Photo:Unsplash

Recept je jednostavan. Pomešajte dve kašike jogurta, najbolje grčkog koji je gušći i ima bolju teksturu, sa isto toliko sode bikarbone. U smesu dodajte nekoliko kapi limuna, sve dobro izmešajte i stavite masku na lice. Posle dvadesetak minuta isperite lice. Ne samo što ćete se otarasiti bora, već ćete se zahvaljujući limunovom soku i cinku iz jogurta osloboditi ružnih, crnih podočnjaka.

PROČITAJE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji (FOTO) 

Soda bikarbona i kokosovo ulje

Soda bikarbona i kokosovo ulje su idealna mešavina za čišćenje i negu kože lica. Kokosovo ulje je posle majčinog mleka najbogatiji izvor laurinske kiseline koja igra presudnu ulogu u razvoju imunološkog sistema bebe, pa se tom ulju pripisuje i pozitivan imunološki efekat. Važno je napomenuti da se koristi isključivo hladno ceđeno kokosovo ulje koje nije izgubilo svoja svojstva tokom procesa rafinacije.

Photo:Unsplash

Dovoljno je pomešati kašiku sode bikarbone sa istom tolikom količinom kokosovog ulja i blagom masažom vrhovima prstiju naneti smesu na lice. Nakon što na taj način ispilingujete kožu, ostavite smesu još pet do deset minuta na licu kao masku, a potom je sperite mlakom vodom.

Za čišćenje masne kože

Soda bikarbona i limunov sok dobar su način za čišćenje masne kože lica sa aknama i mitiserima. Jednu kašiku sode bikarbone pomešate sa kašikom limunovog soka, nanesite smesu na čisto lice i lagano ga izmasirajte vrhovima prstiju. Tretman traje nekoliko minuta, a potom lice temeljno operite vodom. Soda bikarbona će očistiti kožu, a limunska kiselina ukloniti višak masnoće.

PROČITAJTE JOŠ: GRAD KOJEG VIŠE NEMA : Žrnov - jedna od najvećih misterija Srbije (FOTO)

Preporuka je da se ta vrsta čišćenja primenjuje jednom mesečno. Takođe, povedite računa da nakon tretmana ne izlazite na sunce jer ukoliko niste dobro uklonili limunov sok u dodiru sa sunčevom svetlosti može da dođe do pojave tamnih fleka na licu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas