Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Како да САМИ НЕГУЈЕТЕ НОКТЕ: Уз помоћ ових савета биће уредни и лепи

Научно је потврђено да нокти представљају слику нашег здравља и да разне промене у њиховој боји, облику или појаве неких неправилности могу указати на појаву неког обољења.

1596707803_Depositphotos_24857221_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Здрави и његовани нокти су украс наших руку и нешто што други људи прво примете на нама. Да би нокти били лепи и уредни, нису потребне константне посете маникиру већ само мало времена.

Прочитајте још: Црвени нокти? О, НЕЕ! МИНТ, нуд, БЕБИ ПИНК - то су боје за ОВО лето!

Редовно уклањајте заноктице

То је најбоље да радите такозваним потискивањем заноктица ка корену нокта. Никако их немојте сећи маказицама. Прво их омекшајте тако што ћете направити купку за нокте од топле воде, у коју сте накапали неколико капи лимуновог сока. Затим их потискујте ка доле. Уколико немате одговарајући прибор, то је најбоље чинити штапићем за уши и специјалним препаратима за њихово уклањање. После потискивања заноктица, обавезно намазати руке.

Заноктице немојте сећи магазицама!
Фото: Пиxабаy

Без надоградње

Избегавајте надоградњу и лепљење вештачких ноктију, јер лепак које се користи у том процесу може уништити нокте неповратно. Уколико ипак желите дуже нокте на овај начин, најбоље је радити изливање акрилом или гелом, јер оно најмање оштећује нокте пошто се ради посебним гелом који се наноси на површину ноктију, а затим све остало ради преко њега. Такође, кад радите корекцију или скидање гела, површина нокта остаје нетакнута.

Прочитајте још: Желите ДУЖУ КОСУ, послушајте ове савете и оствариће се

Скидање лака

Избегавајте коришћење скидача који у себи садржи ацетон, јер исушује нокте. Уместо њега, користите уљани скидач, који ноктима пружа додатну негу. После употребе скидача, обавезно опрати руке и намазати кремом. Уколико сте пушач, нокти вам могу пожутети и истањити се. Наравно, најбољи лек против тога је да оставите дуван, међутим, уколико не желите да примјените такве мере, можете користити оловку за бељење ноктију према упутству.

Унос витамина је веома важан за здравље ноктију!

Исхрана јача нокте

Фото: Пиxабаy

Недостатак неког хранљивог састојка у организму се најчешће прво примети управо на ноктима. Беле мрљице, повијање ка доле, неравна површина нокта - све су то показатељи недостатка витамина А, Ц или Е, фолне киселине или протеина. Постојећу исхрану обогатите гвожђем, калијумом и цинком. Грицкајте суво воће, конзумирајте рибу и плодове мора, зелено поврће, а могу помоћи и разни додаци комплекса витамина у виду шумећих таблета.

Турпијање

Добро истурпијани нокти имају мању могућност да испуцају. Правило код турпијања је да се нокти увек турпијају у једном смеру, никако напред - назад, јер их тако само чините подложнијим крзању. Користите меке турпије којима можете исполирати и целу површину нокта. Послије полирања, нокте премажите неком кремом која у себи садржи витамин Е и цинк.

Прочитајте још: Да ли користите шампон за СУВО ПРАЊЕ КОСЕ? Ево како ће вам косу учинити лепшом.

Сечење ноктију

Веома је битно како их сечете. Да бисте избегли урастање ноктију, сеците их равно, не заобљавајте их превише него само онолико колико је довољно да ивице не буду превише оштре. Уколико имате мекше нокте, користите посебне маказице које се купују у комплету маникир сета или посебно у свим боље снабдевеним парфимеријама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas