Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како до предивне и мекане косе: Тајни састојак је једно укусно воће

Предивна и мекана коса, лако и природно – а тајни састојак је банана!

1718612039_3c9e3ba67b5bf9ddef80919ad37c6815b98325a0.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Банане нису само укусне и богате хранљивим материјама; оне су такође чудесан састојак за вашу рутину лепоте. Делују хранљиво на косу, што их чини одличним избором за особе са оштећеном косом или оне које желе додатну негу. Маске за косу од банане помажу у смањењу перути захваљујући свом антибактеријском дејству, а садрже и силиконска једињења која јачају косу и штите је од оштећења.

Прављење маски за косу код куће је веома једноставно. Без обзира на коју маску се одлучите, кључно је да банане буду добро згњечене како бисте избегли комадиће банане у коси. Банану можете згњечити виљушком, али најбољи резултат ћете постићи ако је измешате са мало воде. Количина банане зависи од дужине ваше косе – једна банана за краћу косу, а две за дужу.

Маска од банане и меда

Мед је природни регенератор који враћа сјај и влагу коси. Због својих антибактеријских својстава, ова маска је идеална за особе са перути и сувом, осетљивом кожом. Састојци: 1 или 2 банане и 1 кашика меда. Припрема: Огулите и згњечите банану, додајте мед и добро измешајте. Нанесите маску равномерно на косу и оставите да делује 10-15 минута. Исперите косу млаком водом.

Маска од банане и авокада

Авокадо је богат хранљивим материјама, што ову маску чини изузетно хранљивом. Погодна је за све типове косе, а посебно се препоручује особама са ломљивом и оштећеном косом. Састојци: 1 или 2 банане и 1 зрео авокадо. Припрема: Огулите и згњечите банану. Отворите авокадо, уклоните коштицу, извадите месо и згњечите га. Добро помешајте банану и авокадо, нанесите смесу на косу и исперите млаком водом након 30 минута. За додатне погодности, можете додати једну кашику маслиновог уља.

Маска од банане и маслиновог уља

Маслиново уље је изузетно хранљиво за косу и помаже у смањењу опадања и ломљења косе. Ова маска је погодна за све типове косе, а посебно за оне са изразито оштећеном косом. Састојци: 1 до 2 банане и 2 кашике маслиновог уља. Припрема: Огулите и згњечите банану, па је добро помешајте са маслиновим уљем. Нанесите маску равномерно на косу и оставите да делује 15 минута. Исперите косу млаком водом.

Ове природне маске не само да ће побољшати изглед ваше косе, већ ће јој пружити потребну негу и заштиту. Испробајте их и уживајте у сјајној, здравој коси!

(Крстарица)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas