Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како одржати боју после сунчања: Савети којих треба да се придржавате како бисте очували таман тен што дуже

Препланули тен сан је сваке жене, а када добијете боју пожељно је одржати је што дуже

1656949320_pexels-andrea-piacquadio-3811336.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Увелико је кренуло време купања и сунчања. Већини је циљ да добије савршен прелануо тен јер се скоро сви осећају лепше када поцрне. Али, чини се да је лакши део добити боју, док је знатно теже очувати је. Уз помоћ ова четири начина, ваша кожа биће тамна дуго, а боја ће много мање бледети.

1. Избегавање јаких средстава за туширање

Избегавајте сва средства за туширање и прање косе које садрже јака хемијска средства. Читајте декларције и изаберите гел за туширање или шампон који је блажи, садржи више природних састојака и који је нежнији према кожи. Поред тога, пожељно је да се купате млаком водом, док би требало да избегавате врућу или хладну воду.

2. Не трљајте кожу пешкиром

Агресивно трљање коже пешкиром након купања треба избегавати. Натапкајте мало кожу фротиром или меким пешкиром, а препоручљиво је да након тога нанесете беби уље. Након тога, оставите кожу да се потпуно осуши и упије уље.

Прочитајте још: Носе назив по острву, а део су женске моде од 50-их година: Понесите праве летње панталоне (ФОТО)

3. Чешћи боравак у хладовини

Можда вам звучи парадоксално, али препланули тен ћете одржати боравком у хладу! Наиме, и ту доспевају сунчеви зраци, али слабији него они на директном сунцу. На тај начин чете одржати боју, али и спречити љуштење коже. Поред тога, уносите доста течности дневно, зато што и хидратација организма игра битну улогу када је одржавање боје у питању.

4. Више наранџасте и зелене хране

Поједино воће и поврће садржи више каротеноида. Управо каротеноиди су потребни како би се одржао преплануо тен што дуже. Једите више кајсија, јабука, брескви, шаргарепа, парадајза, паприка и сл.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas