Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МЛАДОЛИКА КОЖА

Ове намирнице спречавају НАСТАНАК БОРА, а међу њима су и оне НАЈЈЕФТИНИЈЕ

Исхрана је битна за целокупно функционисање организма, а може и успорити процес старења ваше коже

1648660058_girl-g32c9f2dae_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Како старимо, кожа природно губи влагу, еластин и колаген, што доводи до стањивања, опуштања и стварања бора. И док је старење природно и нешто што треба прихватити, то не значи да не можемо да побољшамо текстуру, еластичност и сјај коже и обезбедимо јој да што дуже буде глатка. 

На сам процес старења коже утиче велики број фактора: попут поменте смањене производње колагена и еластина, генетике, излагања сунцу, загађених честица из ваздуха, конзумирања цигарета и још много других. На овом списку посебно можемо издвојити начин исхране и намирнице које свакодневно уносимо у свој организам.

Прочитајте још: ТАЈНА коју би свака жена требало да зна: ДА ЛИ ТРЕБА ДА НОСИТЕ бело или црно током лета

Ефикасно можете да успорите процес старења коже тако што ћете је заштити кремама са фактором при сваком излагању сунцу, али и променама у исхрани.

Које вам намирнице могу помоћи?

1. Храна богата антиокдисансима

Антиоксиданси сјајно се боре протов слободних радикала у организму. Слободни радикали су молекули који су изгубили један од електрона и постали хемијски нестабилни. У потрази за новим електроном дохватиће било који, па чак и електроне здравих ћелија и на тај начин ће пореметити и оштетити и здраве стуктуре. НАмирнице које су богате антиоксидансима су:

  • зелено лиснато поврће
  • шљиве
  • боровнице
  • бруснице
  • малине
  • купине
  • артичоке
  • лук
  • јагоде

Прочитајте још: МАРИ КОНДО ТЕХНИКА: Како да поспремите свој ормар пред лепо време, корак по корак!

Намирнице које могу помоћи одржавању одбрамбеног система коже и смањити упалне процесе:

  • бадеми
  • маслине
  • кикирики

Овом списку треба посебно додати још три намирнице:

  • авокадо
  • лосос
  • хељда

Авокадо је богат витаминима А и Е, есенцијалним масним киселинама и витамином Ц - сви они имају битну улогу у одржавању наше коже глатком и сјајном. Лосос је богат извор омега-3 масних киселина које доприносе једрини и хидратацији коже, а могу бити и природна заштита од УВ зрачења. Хељда садржи рутин и друге елементе који организму помажу да искористи витамин Ц. Поред тога, рутин може изузетно помоћи у одржавању оптималног нивоа колагена у кожи.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas