Oglas
· · Komentari: 0
MLADOLIKA KOŽA

Ove namirnice sprečavaju NASTANAK BORA, a među njima su i one NAJJEFTINIJE

Ishrana je bitna za celokupno funkcionisanje organizma, a može i usporiti proces starenja vaše kože

1648660058_girl-g32c9f2dae_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kako starimo, koža prirodno gubi vlagu, elastin i kolagen, što dovodi do stanjivanja, opuštanja i stvaranja bora. I dok je starenje prirodno i nešto što treba prihvatiti, to ne znači da ne možemo da poboljšamo teksturu, elastičnost i sjaj kože i obezbedimo joj da što duže bude glatka. 

Na sam proces starenja kože utiče veliki broj faktora: poput pomente smanjene proizvodnje kolagena i elastina, genetike, izlaganja suncu, zagađenih čestica iz vazduha, konzumiranja cigareta i još mnogo drugih. Na ovom spisku posebno možemo izdvojiti način ishrane i namirnice koje svakodnevno unosimo u svoj organizam.

Pročitajte još: TAJNA koju bi svaka žena trebalo da zna: DA LI TREBA DA NOSITE belo ili crno tokom leta

Efikasno možete da usporite proces starenja kože tako što ćete je zaštiti kremama sa faktorom pri svakom izlaganju suncu, ali i promenama u ishrani.

Koje vam namirnice mogu pomoći?

1. Hrana bogata antiokdisansima

Antioksidansi sjajno se bore protov slobodnih radikala u organizmu. Slobodni radikali su molekuli koji su izgubili jedan od elektrona i postali hemijski nestabilni. U potrazi za novim elektronom dohvatiće bilo koji, pa čak i elektrone zdravih ćelija i na taj način će poremetiti i oštetiti i zdrave stukture. NAmirnice koje su bogate antioksidansima su:

  • zeleno lisnato povrće
  • šljive
  • borovnice
  • brusnice
  • maline
  • kupine
  • artičoke
  • luk
  • jagode

Pročitajte još: MARI KONDO TEHNIKA: Kako da pospremite svoj ormar pred lepo vreme, korak po korak!

Namirnice koje mogu pomoći održavanju odbrambenog sistema kože i smanjiti upalne procese:

  • bademi
  • masline
  • kikiriki

Ovom spisku treba posebno dodati još tri namirnice:

  • avokado
  • losos
  • heljda

Avokado je bogat vitaminima A i E, esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom C - svi oni imaju bitnu ulogu u održavanju naše kože glatkom i sjajnom. Losos je bogat izvor omega-3 masnih kiselina koje doprinose jedrini i hidrataciji kože, a mogu biti i prirodna zaštita od UV zračenja. Heljda sadrži rutin i druge elemente koji organizmu pomažu da iskoristi vitamin C. Pored toga, rutin može izuzetno pomoći u održavanju optimalnog nivoa kolagena u koži.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas