Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
коса

Најбоља храна за РАСТ КОСЕ: Намирнице које побољшавају КВАЛИТЕТ и ГУСТИНУ

Постоји шест главних хранљивих састојака који се налазе у најбољој храни за здраву косу и који су најодговорнији за подстицање раста косе, сазнајте који су.

1644501920_woman-gd06e8acd2_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Широк спектар фактора који утичу на раст и квалитет косе, од генетике преко хормона до исхране. Дакле, ако желите здраву косу крените корак по корак, почевши од онога што једете.

„Храна за оптимално здравље и здрава коса иду руку под руку“, каже Саманта Касети, стручњак за исхрану. „У оба случаја, унос довољно протеина уз истовремено фокусирање на здраву биљну храну помоћи ће вам да добијете хранљиве материје, антиоксиданте и антиинфламаторна једињења везана за здравију косу. Другим речима, дијета која је разнолика и богата витаминима и минералима из намирница које помажу у расту косе ће вам дати најбољу прилику да избегнете губитак косе повезан са недостатком хранљивих материја.

Прочитајте још и како да вам коса буде здрава и бујна уз само један препарат. 

До сада је већ утврђена која је храна најбоља за раст косе.

1. Јогурт

У грчком јогурту ц́ете пронац́и протеине и гвожђе, што га чини идеалном храном за раст косе. Касети преферира кефир, опцију за пиц́е, коју можете упарити са редовним доручком за додатну енергију и хранљиве материје које ц́е вам помоц́и да ваша коса расте и остане здрава.

2. Јагоде

Шоља јагода има више од дневног уноса витамина Ц. Овај нутријент је потребан за формирање колагена, који је главна компонента ваше косе. Ставите бобичасто воц́е на јогурт за доручак богат хранљивим састојцима који такође садржи више од једне кључне хранљиве материје за раст косе.

Фото: Пиксабеј

3. Прокељ

Прокулице имају различите нутритивне предности које их чине сјајном храном за раст косе. Шоља прокеља задовољава ваше дневне потребе за витамином Ц. Витамин Ц помаже у формирању колагена, као и у апсорпцији гвожђа из биљака. Такође је антиоксидант који се бори против оксидативног стреса. Дакле, витамин Ц има вишеструке улоге у одржавању здраве косе.

4. Јаја

Јаја су један од најприступачнијих извора протеина, а такође су одлична за вашу косу. Једно јаје садржи 6 грама протеина, плус биотин, оба позната по свом потенцијалу за подстицање раста косе.

5. Туна

Уживајте у 20 пуних грама протеина када поједете само једну порцију туњевине од 85 г. То је око 40 процената ваше препоручене дневне вредности. Протеини су неопходна храна за раст косе, а конзервирана туњевина је погодан извор протеина који треба имати при руци.

Фото: Пиксабеј

6. Црвено месо

Говедина, јагњетина, џигерица — за огромну вец́ину људске популације црвено месо је суперхрана за косу. Црвено месо садржи највец́и проценат биорасположивог гвожђа у процентима од било које друге хране. Поред тога, постоји огромна количина биотина, Б комплекса и цинка који сви имају улогу у одржавању здравља и највец́ег волумена ваше косе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas