Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕКОВИ ИЗ ПРИРОДЕ

Не можете да зауставите ОПАДАЊЕ КОСЕ? Вратите се ПРИРОДИ

Шампони од природних, лековитих биљака могу бити лековити за одређене поремећаје, који узрокују губитак косе.

1599516486_lepota-kose.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Здрава циркулација крви од суштинског је значаја за обезбеђивање хранљивих материја за кожу главе. Генерално, редовно вежбање и активност су основа за добру циркулацију у целом телу. Лек за овај проблем и регулацију циркулације нуди нам природа.

Прочитајте још: Воле да се дотерују: Модне СИТНИЦЕ у којима греше МУШКАРЦИ

У најчешћем типу опадања косе, наследна андрогенетска алопеција, људи прво губе косу на предњем делу главе, изнад чела, а затим и на врху главе. Коса углавном остаје јака око ушију, са стране и на потиљку. Остали узроци опадања косе могу се испољити на различите начине. 

Прочитајте још: ШИШКЕ траже пажњу, ВРЕМЕ и негу: ТРИК како да буду савршене

Мед и цимет

Направите мешавину од топлог маслиновог уља, меда и цимета, 1 кашичица. Благо утрљајте у косу и оставите нек делује 15 минута, након чега косу требате испрати. Ово је такође одличан народни лек за опадање косе.

Рузмарин

Прочитајте још: ЛИЦЕ захтева посебно ЧИШЋЕЊЕ након излагања сунцу! Ево их ТРИ ПИЛИНГА за све типове коже

Есенцијално уље рузмарина је међу првима по ефикасности када су раст и јачање косе у питању. Бори се против опадања, смањује масноћу власишта, отклања перут. Захваљујући њему, власи ће вам бити мекане и јаке. Осим рузмарина, за опадање косе код мушкараца и жена највише се препоручују есенцијална уља мајчине душице, кедра и жалфије.


Фото: Pixabay

Постоје научни докази како су мешавине етеричних уља биле успешније за 44 процената у лечењу алопеције од третмана косе обичном водом. У питању је била слепа студија са две групе испитаника. Етеричним уљима су  једанпут дневно масирали власиште и резултати су били запањујући.

Прочитајте још: НЕЕЕ, коса је ПОЗЕЛЕНЕЛА од хлора! Без панике, брзо купите АСПИРИН

Мешавина лековитог биља

Ако приметите убрзано опадање косе и обрва, можете припремити и серум на бази комбинације лековитих биљака. У посуду са 500 милилитара дестиловане воде додати  суве биљке, 3 кашике суве жалфије, 3 кашике сувог ружмарина. Посуду ставити на ватру и загрејати до кључања. Склонити са ватре и оставити да тако одстоји један до два сата.

Прочитајте још: Наносите ли исправно БРОНЗЕР? Ово су ЗЛАТНА ПРАВИЛА која морате знати

Процедити и додати две кашике јабуковог сирћета и по 20 капи етарског уља лаванде, етарског уља рузмарина и етарског уља жалфије. Течност користите након прања шампоном. Сипајте на косу и утријајте на кожу главе. Немојте испирати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas