Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега офарбане косе

Не радите ових 10 ствари ако имате ФАРБАНУ КОСУ

Фарбање косе је прост процес, али неке од грешака се често понављају без разлога

1601114023_Depositphotos_35710283_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Нега фарбане косе захтева више пажње и напорнија је од неге природне боје косе. Многе жене које се фарбају праве одређене грешке којих нису свесне.

Перете косу дан после фарбања

Ово је најчешћа грешка коју жене праве. После фарбања не треба прати косу најмање 72 сата, саветују стручњаци. Потребно је сачекати три дана да се боја тотално „прими“. На тај начин ће дуже трајати.

Прочитајте још: Како да коси ВИЗУЕЛНО дате ВОЛУМЕН?

Фарбање већ офарбане косе

Фото: Депосит

Уколико нисте у потпуности задовољни резултатом фарбања у салону, те желите да је „поправите“ сами код куће, само ћете погоршати ситуацију. Стручњаци саветују да никако не стављате нову фарбу на свеже офарбану косу.

Пречесто перете косу

Због хемикалија у фарби  коса је осетљивија на воду. Наравно, то не значи да се не смете туширати, али једноставно избегавајте превише да испирате косу.

Испирате врућом водом

Приликом испирања косе намјести температуру воде на млаку или хладну. Врућа вода подиже вањски слој, а то је један од најчешћих разлога зашто боја блиједи. Што је вода топлија, брже се губи боја.

Прочитајте још: Зашто имамо ПОДОЧЊАКЕ: Ово су главни узроци

Не наносите регенератор за фарбану косу

Фарбана коса ће пре постати сува и крхка, те је треба третирати посебним регенераторима за фарбану косу. Регенератор прави заштитну баријеру која може спречити брзо испирање боје. Ставите регенератор кад год оперете косу шампоном, чак и ако вам је коса беспрекорно лепа и „здрава“. 

Грубо трљате косу пешкиром

Прејако трљање косе пешкиром може избледети боју и осушити врхове, тврде стручњаци. Дакле, радије скроз лагано обришите косу, те је пустите да се суши природно.

Фото: Депосит

Превише користите пеглу или фен

Боја косе је осетљива на топлоту. Како је не бисте спржили, нанесите заштитни спреј.

Прочитајте још: Знате ли како изгледа СУВА КОЖА? И што је још важније, како је довести у РАВНОТЕЖУ?

Заборављате на сјај

Протеински слојеви косе рефлектују светло, али боја то може омести. Како бисте коси вратила сјај, користи серум, спреј за сјај или неки други третман за обнову косе.

Превише се излажете сунчевим зрацима

Ако проводите пуно времена на сунцу, носите шешир како боја не изблеђела или изгубила сјај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas