Oglas
· · Komentari: 0
KOŽA

Znate li kako izgleda SUVA KOŽA? I što je još važnije, kako je dovesti u RAVNOTEŽU?

Koža kakvu ste oduvek želeli može se postići pravilnom negom. Prvi korak je da prepoznate vlastiti tip kože i pronađete adekvatne preparate.

1600682571_Depositphotos_13887199_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

U beauty časopisima i TV reklamama mnogi od nas pomalo zavidno gledaju besprekornu kožu manekenki koje reklamiraju različite proizvode za negu i lepotu. Blistava, sjajna i besprekorna koža mnogima je nedosanjani san. Ponekad je stvar genetike, ponekad nepravilne ishrane, ponekad okruženja koje doprinosi isušivanju kože, ponekad procesa starenja ili uzimanja nekih lekova, a ponekad jednostavno korišćenje proizvoda koji ne odgovaraju našoj koži.

Promene na koži, suvoća, osećaj zatezanja i nelagode pretežno dolaze do izražaja tokom i nakon zimskih meseci. Hladnoća i vetar, suv vazduh u zatvorenim prostorima i centralno grejanje, užitak koji nam donosi dugo tuširanje vrućom vodom, sve su to faktori koji doprinose isušivanju kože. Ali, ima i onih koji se s problemom suve kože bore tokom cele godine. Znate li koji je vaš tip kože?

Pročitajte još: PROČITAJTE koja DVA sastojka treba mazati na LICE da biste SPREČILI BORE

Znamo da se osnovni tipovi kože dele na suvu, normalnu i kombinovanu kožu. Najčešći tip kože je upravo kombinovana koža, koja je masna u području T-zone, a područje oko očiju i obrazi suvi. Normalna koža je glatka, bez vidljivih pora, ne zateže i zdravog je sjaja. Kada je suva, koža zateže, peruta se, puca, sklona je crvenilu, izgleda umorno i zapušteno, a najčešće su pogođena područja lica, ruku, laktova i kolena.

Foto: Depozit

Tu je još i dehidrirana koža, koja često izaziva zbunjenost, jer mnogi ne razlikuju suvu od dehidrirane kože. No razlika je prilično jednostavna. Dok suva koža spada pod tip kože, dehidrirana koža je stanje koje mogu izazvati različiti uzroci.

Pročitajte još: Omiljena aktivnost troši NAJVIŠE KALORIJA! Žene, da li znate šta najbolje održava vašu LINIJU?

Drugim rečima, kod suve kože žlezde lojnice ne izlučuju dovoljno masti i ona je uglavnom suva tokom cele godine, dok dehidriranoj koži nedostaje vode. To znači da i masna koža može pod određenim uslovima da postane dehidrirana.

Kako da pomognete vašoj koži?

Ključni sastojci za negu suve kože u svojoj formulaciji moraju da budu takvi da ne sadrže preveliku količinu vode. Hidratacija jeste odgovor na suvu kožu, međutim ako se preparat pretežno sastoji od vode, ona će u kontaktu sa kožom ispariti, pa hranjive stvari neće blagotvorno delovati na kožu željnu nege.

Pročitajte još: Lekovite biljke JAČAJU KOSU i sprečavaju OPADANJE! Evo kako da ih koristite

Međutim, ulje može prodreti u dublje slojeve kože, pa su se preparati za negu koji kao glavnu aktivnu stvar sadrže kvalitetna ulja pokazali mnogo delotvornijim od proizvoda na bazi vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas