Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Од јастучнице до врућих купки: Несвесне грешке због којих штетимо кожи, а не тичу се само неправилног коришћења козметичких препарата

Да би наша кожа што дуже изгледала затегнуто и сјајно морамо променити многе навике

1664968751_kevin-laminto-LL1vA5sUs6g-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Понекад нисмо ни свесни да одређеним беаутy корацима, непажњом или лењошћу одмажемо својој кожи оштећујући њен изглед и здравље. Ево на шта треба посебно да обратите пажњу сада када је јесен на прагу.

1. Комбинујете превише препарата

Слаби сте на козметику и обожавате да испробавате нове производе, због чега вам је ормарић у купатилу препун серума, крема и пилинга разних брендова? Имајте на уму да комбинација неких активних састојака може изазвати иритације и алергије, али и озбиљно оштетити структуру ваше коже - на пример довести до упале због претеране ексфолијације. Мање је више, не само када је реч о шминкању, него и о нези коже!

2. Не користите крему са заштитним фактором

Без обзира на то да ли их осећамо на кожи или не, сунчеви зраци и те како утичу на изглед и старење коже лица. Зато одаберите крему са заштитним фактором, по могућности неку богате текстуре и хидратантну, коју ћете користити као подлогу за шминкање.

Прочитајте још: Три ствари које многи заборављају приликом коришћења ЧЕТКИЦА ЗА ШМИНКУ: Због њих имамо више штете него користе

3. Уживате у дугим, врућим купкама

Кад је напољу сиво и кишовито, нема ништа лепше од пуне каде, мирисне свеће и добре музике. Ипак, ваша кожа не ужива у овом ритуалу попут вас. Наиме, излагање коже високој температури, поготово кад је реч о оној осетљивој, штетно је јер врућа вода уклања природна уља и заштитни слој.

4. Претерујете са пилингом

Уклањање мртвих ћелија које кожу чине сивом и беживотном јесте корисно, али претерана ексфолијација може да изазове појачани рад лојних жлезда (природни механизам обране) и - ефекат масне коже.

5. Заборављате да промените јастучницу

Нечистоће са коже и косе задржавају се на платну јастучнице, те могу утицати и бити разлог развоја инфекције, стога се препоручује мењати их једном недељно - препорука је користити свилене. Наиме, трењем до којег долази током ноћи између коже и подлоге уништава се и разбија колаген, због чега настају боре, па подлога треба да буде што нежнија за лице.

Прочитајте још: Спречите ломљење, испуцале и оштећене власи: Уз помоћ ових пет савета коса ће вам изгледати лепше и здравије

6. Не одржавате правилно хигијену четкица за шминкање

Морате имати рутину прања четкица, и то два пута недељно, како се препоручује. Перите их благим сапуном и водом, а затим их осушите феном за косу. Никако их не остављајте влажне у купатилу јер ћете тако привући бактерије које ћете након тога нехотице нанети на кожу и изазвати упалу.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas