Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет намирница за ГЛАТКУ КОЖУ: Могу успорити појаву бора ако их конзумирате редовно

Уврстите их у своје јеловнике

1673787419_shutterstock_1034780989.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Познато је да исхрана и те како утиче на опште стање коже, а креме, серуми, маске и пилинзи за лице неће имати ефекта уколико уз све то о њој не водимо рачуна и изнутра. 

Хидратација је једна од кључних ставки, али и намирнице које свакодневно уносимо у организам. Неке од њих могу успорити процес старења и појаву бора, па нема сумње да ће их већина припадница лепшег пола што пре укључити у свој јеловник.

Боровнице

Боровнице су богате антиоксидансима и помажу у одржавању здраве структуре и еластичности коже, што је кључно за одржавање младоликог изгледа.

Авокадо

Авокадо је одличан савезник за негу и лепоту, а можете га јести, али и користити као маску за лице. Садржи витамине Ц и Е и делује као природни овлаживач и облик колагена, што је изврсно за кожу.

Прочитајте још: Нови тренд шминкања све популарнији на друштвеним мрежама: Како се постиже изглед "хладне шминке"? (ВИДЕО)

Ораси

Ораси имају високе концентрације витамина Б и Е, те помажу у спречавању оштећења коже и спречавају фине боре, а могу помоћи и код ублажавања тамних колутова око очију.

Јаја

Јаја, посебно беланца, заглађују кожу. Чине боре мање видљивим и осигуравају аминокиселине које су одличне у борби против старења.

Ананас

Ананас је богат витамином Ц и антиоксидансима који побољшавају здравље коже. Ово воће такође помаже у смањењу појаве финих бора и побољшава еластичност коже.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas