Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет навика за здравије и јаче нокте: Од чега је важно да кренемо?

Да ли имате нокте који се ломе на најмањи додир, танки су по природи или постају ломљивији и слабији одмах након скидања полутрајног или гел маникира?

1706719148_shutterstock_1815785825.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје навике које могу да преокрену ситуацију. Дакле, ако сте одлучни да правилно негујете своје нокте, како би у новој години били јачи и здравији, довољно је да усвојите неколико једноставних навика које ц́е побољшати њихово целокупно здравље.

5 навика које треба започети 2024. за јаче и здравије нокте:

1. У почетку је добро уклањање гела, акрила и уопште било каквог материјала на ноктима препустити рукама стручњака за нокте. Сада, наравно, ако из неког разлога морате сами да предузмете акцију, обратите пажњу на начин на који скидате лак јер истовремено можете оштетити свој природни нокат. Временом би таква навика могла да их јако ослаби.

2. Додајте уље за заноктице својој рутини лепоте и комбинујте је са нежном масажом. На овај начин, према речима стручњака, доприносите не само стимулацији циркулације крви око ноктију, вец́ и њиховом брзом расту. Осим тога, уља имају веома хранљиву композицију која ц́е дубоко хидрирати и нахранити подручје око ноктију, помажуц́и им да буду јачи и здравији.

3. Заштитите своје нокте од јаких хемикалија тако што ц́ете се побринути да носите рукавице када обављате куц́не послове (нпр. перете судове).

4. За било које питање или пре него што испробате нову технику на ноктима, добро је увек питати за савет професионалног стручњака за нокте. Он вам може дати најбоље одговоре за добробит ваших ноктију.

5. Нокти су део наших руку. Из тог разлога, поред уља за заноктице, не заборавите да редовно негујете кожу руку наношењем хидратантне креме. Користан савет је да крему за руке ставите на ноц́ни сточиц́ поред кревета.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas