Oglas
· · Komentari: 0

Pet navika za zdravije i jače nokte: Od čega je važno da krenemo?

Da li imate nokte koji se lome na najmanji dodir, tanki su po prirodi ili postaju lomljiviji i slabiji odmah nakon skidanja polutrajnog ili gel manikira?

1706719148_shutterstock_1815785825.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Postoje navike koje mogu da preokrenu situaciju. Dakle, ako ste odlučni da pravilno negujete svoje nokte, kako bi u novoj godini bili jači i zdraviji, dovoljno je da usvojite nekoliko jednostavnih navika koje će poboljšati njihovo celokupno zdravlje.

5 navika koje treba započeti 2024. za jače i zdravije nokte:

1. U početku je dobro uklanjanje gela, akrila i uopšte bilo kakvog materijala na noktima prepustiti rukama stručnjaka za nokte. Sada, naravno, ako iz nekog razloga morate sami da preduzmete akciju, obratite pažnju na način na koji skidate lak jer istovremeno možete oštetiti svoj prirodni nokat. Vremenom bi takva navika mogla da ih jako oslabi.

2. Dodajte ulje za zanoktice svojoj rutini lepote i kombinujte je sa nežnom masažom. Na ovaj način, prema rečima stručnjaka, doprinosite ne samo stimulaciji cirkulacije krvi oko noktiju, već i njihovom brzom rastu. Osim toga, ulja imaju veoma hranljivu kompoziciju koja će duboko hidrirati i nahraniti područje oko noktiju, pomažući im da budu jači i zdraviji.

3. Zaštitite svoje nokte od jakih hemikalija tako što ćete se pobrinuti da nosite rukavice kada obavljate kućne poslove (npr. perete sudove).

4. Za bilo koje pitanje ili pre nego što isprobate novu tehniku na noktima, dobro je uvek pitati za savet profesionalnog stručnjaka za nokte. On vam može dati najbolje odgovore za dobrobit vaših noktiju.

5. Nokti su deo naših ruku. Iz tog razloga, pored ulja za zanoktice, ne zaboravite da redovno negujete kožu ruku nanošenjem hidratantne kreme. Koristan savet je da kremu za ruke stavite na noćni stočić pored kreveta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas