Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Подстакните раст трепавица: Придржавајте се ових 5 савета!

За дуге, лепе и густе трепавице је потребна само правилна нега.

1607943430_Depositphotos_48154559_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Иако три слоја маскаре могу да вам помогну да трепавице изгледају лепршаво, у природно дугим трепавицама постоји нешто што постиже  одређену гравитације. 

Трепавице вену и отпадају како старите, што иде под руку са сувоћом и ломљењем. Подстицање раста трепавице истовремено их чини јачима и здравијима. 

1. Користите серум за раст трепавица

Према дерматолозима, серуми пружају заиста добре резултате. Можете да се одлучите за серум за раст који је одобрила ФДА или да користите природне састојке попут рицинусовог уља, меда и витамина Е, како бисте заштитили и подстакли раст финих длачиица. 

Прочитајте још: Колико дуго након ПРАЊА КОСЕ не би требало да излазите напоље? Ми знамо одговор!

2. Користите рицинусово уље

Технички, не постоји ниједна наука која би поткрепила било какве тврдње рицинусовог уља. Међутим, његове хидратантне и антиоксидативне способности учиниле су га омиљеним производом годинама уназад.

Рицинусово уље је хидратантно, тако да су трепавице мање ломљиве и не суше се. Оно садржи рицинолеинску киселину, масну киселину која има антиоксидативна и антиинфламаторна дејства. Такође, препуно је витамина Д, које може да заштити длаке од агресора из околине. 

Прочитајте још: МУШКАРЦИ ОТКРИЛИ: Разлози због којих су им жене са КРАЋОМ КОСОМ атрактивније

3. Узимајте суплементе

Да ли сте знали да су ваше трепавице заправи ситне, нежне длаке?

Те фине и лепршаве длаке су структурно састављене од истих протеина као и длака на вашој глави. И док трепавице расту саме од себе, снабдевање вашег тела правим хранљивим састојцима може да побољша раст. 

За изградњу кератина, вашем телу је потребно неколико врста аминокиселина, од којих су многе део колегених пептида. Због тога истраживање указује на додатак колагена и биотина за раст косе, јер уношење оба може да помогне у одржавању вашег природног нивоа есенцијалних састојака. 

Прочитајте још: Да ли знате шта је МУФ? Није ташна!

4. Чистите их редовно

Баш као што кожа главе може да накупи прљавштину, тако могу и ваше трепавице. Шминка за очи, слуз и уље могу да се залепе на трепавицама - све ово може да успори раст трепавица, па чак и да утиче на опадање. 

Одржавање чистоће је кључно за здрав раст

5. Нека трепавице буду здраве

Да бисте подстакли раст, важно је да длаке које имате остану јаке. Здраве и напредне длаке изгледају пуније, зар не? Трепавице су деликатне и фине, па чак и најмања грешка могу да утичу да отпадну: ствари попут трљања очију, увијања трепавица и коришћења иританте шминке може да додведе до слабљења и опадања трепавице. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas