Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ТЕЛА

Први кораци у борби са ЦЕЛУЛИТОМ: Сваког јутра поједите шаку ОВОГ ВОЋА

Ма колико се чини да га само ми имамо, чак 90% жена муку мучи са поморанџином кором

1625522626_Depositphotos_2691785_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Целулит је део савременог света, посебно када је реч о женама које током целог дана велики део времена проводе седећи или конзумирајући нездраву храну. Целулит узрокују токсини, који смањују еластичност коже и успоравају циркулацију. Управо због тога треба јести пуно разнобојног воћа и поврћа, јер оно садржи антиоксидансе који помажу вашем телу да се ослободи токсина. 

Банане и манго познати су по томе што подстичу циркулацију, а то помаже у спречавању појаве целулита

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Воћем против целулита

Воће ситнијег плода су посебно је корисно. Тако немојте заборавити да своје овсене пахуљице сваког јутра зачинити шаком тог укусног воћа, рибизлима, боровницама, купинама, малинама, јагодама.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за јул: Најлакши начин да изгубите килограме

Банане и манго познати су по томе што подстичу циркулацију, а то помаже у спречавању појаве целулита. Савет је да поједете бар једну воћку дневно или да се определите за папају која, према последњим истраживањима, помаже у спречавању оштећења ткива испод коже.

Храна богата витамином Ц

Храна богата Ц витамином такође је одлична у борби против целулита, јер повећава ниво колагена у кожи. Колаген побољшава еластичност и даје кожи чврстоћу. Осим тога, за затезање коже корисна је и масна риба, пилетина, грејп, парадајз, јабуке, спанаћ, шаргарепа и авокадо.

Накупљање воде може подстаћи стварање целулита па би уз конзумирање довољно воде требало у исхрану укључити храну која делује као диуретик

Прочитајте још: ШОКАНТНИ подаци - РАСТЕ отпорност на АНТИБИОТИКЕ: Широм Европе сваке године УМРЕ најмање 33.000 људи због тога

Проблем накупљања воде

Осим тога, велику пажњутреба обратити на храну која делује као диуретик, јер је она изузетно корисна у елиминацији целулита. Диуретици нас терају на учестало мокрење и тако се смањује надутост и натеченост због задржавања воде.

Накупљање воде може подстаћи стварање целулита па би уз конзумирање довољно воде требало у исхрану укључити храну која делује као диуретик. Пробајте са краставцима, целером, луком и шпарглама. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas