· · Коментари: 0
старење коже

Рано ПОЈАВЉИВАЊЕ БОРА: Неочекивани разлози за то

Чини вам се да је прерано за боре, али се ваш одраз у огледалу не слаже с тим? Ништа чудно.

1603114490_Depositphotos_6572060_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Боре се не појављују након што прођете магичну бројку. Велику улогу на појаву бора, поред гена, има и начин живота. Постоје и неки помало необични разлози због којег се на вашем лицу стварају боре.

Недостатак физичке активности

Баш и нисте тип који воли физичку активност, а још мање конкретно бављење спортом? Нажалост, можда је управо то разлог ваших бора.  Наиме, једно истраживање тврди да су код оних који се редовно баве спортом знакови старења коже много мање изражени него код оних којима спорт баш и није најдража ствар на свету.

Прочитајте још: Дерматолог објашњава зашто ЛИЦЕ НЕ ТРЕБА ПРАТИ ТОКОМ ТУШИРАЊА: Ово нисмо знали

Радите за компјутером

Или једноставно превише времена проводите испред свог лаптопа.  

Осим што светло које се емитира с екрана лоше утиче на здравље коже, док гледате у екран често имате тенденцију да лагано стискате очи. Ово подстиче појаву бора између обрва и оних у спољашњим деловима очију.

Пречесто чистите лице

Иако вам изгледа да је добро кожи лици посветити више пажње то и није баш тако.

Пречестим чишћењем ћете с коже уклонити природни себум чија је главна улога храњење и хидратизирање коже, а знате да кожа која није довољно добро хидратизирана раније показује знакове старења.

Прочитајте још: Ова ХАЉИНА је БРОЈ 1 за ХЛАДНЕ ДАНЕ: Топла и елегантна

Не носите сунчане наочаре

Опет се враћамо на тему жмиркања, овог пута због сунца, што доводи до стварања бора. Осим тога, УВ-филтери на наочарима заштитиће подручје око очију од штетних сунчевих зрака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.