Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА

Тајна здраве коже је у свакодневној нези: Испробајте руски рецепт за лепоту

Рускиње и данас предност дају домаћим препаратима за негу коже и косе

1615996097_Depositphotos_10854100_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Маске припремају по рецептима својих бака, а користе лековито биље, глину, павлаку, јаје. Оне су од малих ногу научене да негују своје тело и дух, а ми вам откривамо како оне то раде и у чему је тајна њихове лепоте и младоликог изгледа на којем им завиде све жене света.

Прочитајте још: Маска за масну кожу од ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА: Угодите себи код куће (РЕЦЕПТ)

Маска од јаја за лице и косу

Природни третмани лепоте су оно на чему оне инсистирају, а један од најдражих кућних третмана је маска са јајима коју припремају на следећи начин:

За лице: умијте лице топлом водом и осушите га тапкањем пешкиром разбијте јаје и одвојите беланце од жумацета за маску користите беланце којем сте додали кашику млека, маску нанесите на лице и оставите да одстоји 10 до 15 минута. Исперите лице хладном водом
За косу: жуманцету додајте мало маслиновог уља и меда и добро измешајте маску нанесите на косу и држите је један сат, оперите косу шампоном као и увек

Маска с медом за хидратацију коже 
 

Фото: деспоситос

Кожа посебно после зимских месеци је дехидрирана. Маска с медом за хидратацију коже лица свакако препоручујемо за све типове коже. Припрема се изузетно једноставно а све што је потребно је да сирово жуманце помешате са кашичицом меда и кашичицом глицерина (можете га пронаци скоро у свим апотекама и дрогеријама). На лице нанесите ову смесу и остави да стоји око два сата, а потом је уклоните млаком водом.

Старије даме, уместо жуманцета, користе умућено беланце, које природно затеже кожу лица и смањује боре, а маска се држи пола сата. Жуманце које вам је остало можете помешати са кашиком маслиновог уља и нанети на косу као богату и изузетно хранљиву маску која јача влас.

Чај за чишћење лица

Зависно од тога какав вам је тип коже или који проблем имате, изаберите биљку која вам одговара.

  • Камилица делује против упала,
  •  - Липа садржи фитохормоне који подмлађују кожу,
  •  - Невен је спас за проблематичну кожу са акнама,
  •   - Бреза неутралише боре и ублажава пигментне мрље на кожи,
  •   - Першун је хидрира.

Прочитајте још: Пумпарице и сако наглашених рамена: Тако изгледа трендсетерка овог ПРОЛЕЋА (ФОТО)

Када изаберете биљку која вам одговара, узмите три кашике суве биљке (можете пронаћи у здравој храни), прелијте је с пола литре вреле воде и оставите да одстоји пола сата. Процедите, па уколико вам је кожа нормална и маснија, на 200 мл течности ставите једну супену кашику глицерина. Промешајте и сваког јутра и вечери чистите лице овим лосионом. Ако вам је кожа сува, уместо глицерина ставите кафену кашичицу меда.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas