Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Успорите настанак бора: Уврстите ове намирнице у јеловник и кожа ће вам бити захвална

Исхрана је веома битна када су еластичност и виталност коже у питању

1649922941_fernando-cferdophotography-Ri_PdjPWZk0-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Стрес, године, изложеност сунцу и остали фактори нису велики пријатељи наше коже. Борање коже и њена опуштеност не изазивају пријатан осећај ни код кога. Иако је то нормални и саставни део старења, постоји много начина како га можемо успорити или одложити.

Један од најбољих начина свакако је исхрана и уношење довољно хранљивих материја које путем крви доспевају и до наше коже.

1. Црни сусам

Ова намирница је изузетно богата многим састојцима попут есенцијалних уља, олеинске киселине, аминокиселина, калијума и влакана. Све те намирнице ћелије ваше коже обожавају, па се потрудите да се црни сусам нађе што чешће на вашем тањиру.

2. Семе бундеве

Зашто баш семе бундеве? Зато што, у свом саставу поседују доста цинка, витамина Е и омега-3 масних киселина. Ови састојци поможи ће у регенерацији и хидратацији коже, а такође могу помоћи и у смањену ожиљака од акни.

Прочитајте још: Како да се решите напорних тамних флека које остају након акни?

3. Авокадо

Авокадо је сјајан у борби против слободних радикала у организму. Ово поврће је богато витаминима А и Е, есенцијалним масним киселинама и витамином Ц - сви они имају битну улогу у одржавању наше коже глатком и сјајном.

4. Намирнице богате омега-3 масним киселинама

Лосос, ланено семе, тофу, шкампе и соја, орашасти плодови само су неке од намирница које садрже ове масне киселине које су толико значајне за наш организам. Примера ради, лосос је богат извор омега-3 масних киселина које доприносе једрини и хидратацији коже, а могу бити и природна заштита од УВ зрачења. Ове супстанце омогућавају вашој кожи  да остане затегнутија и хидрирана.

5. Парадајз

Ово сјајно поврће садржи ликопен, супстанцу која помаже у спречавању оштец́ења од УВА и УВБ зрачења. Конзумација два парадајза у току дана могу повећати индекс заштите наше коже!

Прочитајте још: СЛИНГБАЦК ЦИПЕЛЕ залуделе светске инфлуенсерке: Потпетице које су побрале највише лајкова на Инстаграму (ФОТО)

6. Витамини Ц и Е

Витамин Ц игра важну улогу у проузводњи колагена и побољшава способност регенерације. Зелено лиснато поврц́е, броколи, паприка, јагоде, поморанџе, лимун, лимета садрже велике количине овог витамина. Витамин Е показао се као одличан штит коже од УВ зрака и других штетних честица из ваздуха којеизазивају слободне радикале који оштец́ују кожу.Додајте у своју исхрану више маслиновог уља, 100% интегралног брашна, кеља, бадеме и киви.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas