Oglas
· · Komentari: 0

Usporite nastanak bora: Uvrstite ove namirnice u jelovnik i koža će vam biti zahvalna

Ishrana je veoma bitna kada su elastičnost i vitalnost kože u pitanju

1649922941_fernando-cferdophotography-Ri_PdjPWZk0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Stres, godine, izloženost suncu i ostali faktori nisu veliki prijatelji naše kože. Boranje kože i njena opuštenost ne izazivaju prijatan osećaj ni kod koga. Iako je to normalni i sastavni deo starenja, postoji mnogo načina kako ga možemo usporiti ili odložiti.

Jedan od najboljih načina svakako je ishrana i unošenje dovoljno hranljivih materija koje putem krvi dospevaju i do naše kože.

1. Crni susam

Ova namirnica je izuzetno bogata mnogim sastojcima poput esencijalnih ulja, oleinske kiseline, aminokiselina, kalijuma i vlakana. Sve te namirnice ćelije vaše kože obožavaju, pa se potrudite da se crni susam nađe što češće na vašem tanjiru.

2. Seme bundeve

Zašto baš seme bundeve? Zato što, u svom sastavu poseduju dosta cinka, vitamina E i omega-3 masnih kiselina. Ovi sastojci pomoži će u regeneraciji i hidrataciji kože, a takođe mogu pomoći i u smanjenu ožiljaka od akni.

Pročitajte još: Kako da se rešite napornih tamnih fleka koje ostaju nakon akni?

3. Avokado

Avokado je sjajan u borbi protiv slobodnih radikala u organizmu. Ovo povrće je bogato vitaminima A i E, esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom C - svi oni imaju bitnu ulogu u održavanju naše kože glatkom i sjajnom.

4. Namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama

Losos, laneno seme, tofu, škampe i soja, orašasti plodovi samo su neke od namirnica koje sadrže ove masne kiseline koje su toliko značajne za naš organizam. Primera radi, losos je bogat izvor omega-3 masnih kiselina koje doprinose jedrini i hidrataciji kože, a mogu biti i prirodna zaštita od UV zračenja. Ove supstance omogućavaju vašoj koži  da ostane zategnutija i hidrirana.

5. Paradajz

Ovo sjajno povrće sadrži likopen, supstancu koja pomaže u sprečavanju oštećenja od UVA i UVB zračenja. Konzumacija dva paradajza u toku dana mogu povećati indeks zaštite naše kože!

Pročitajte još: SLINGBACK CIPELE zaludele svetske influenserke: Potpetice koje su pobrale najviše lajkova na Instagramu (FOTO)

6. Vitamini C i E

Vitamin C igra važnu ulogu u prouzvodnji kolagena i poboljšava sposobnost regeneracije. Zeleno lisnato povrće, brokoli, paprika, jagode, pomorandže, limun, limeta sadrže velike količine ovog vitamina. Vitamin E pokazao se kao odličan štit kože od UV zraka i drugih štetnih čestica iz vazduha kojeizazivaju slobodne radikale koji oštećuju kožu.Dodajte u svoju ishranu više maslinovog ulja, 100% integralnog brašna, kelja, bademe i kivi.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas