· · Коментари: 0

Десет ствари које би требало да урадимо у кући на пролеће 2023: Ово налаже ФЕНГ СХУИ

Фенг шуи је кинеска филозофија уређења простора у циљу обезбеђења слободног протока позитивне енергије у дому

1678718577_shutterstock_1664596273.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Пошто је пролеће период чишћења, буђења и промена, откривамо која то фенг шуи правила се односе на ово годишње доба и шта треба урадити у дому:

Очистите свој простор

Према фенг шуи принципима, неред утиче негативно на квалитет нашег живота. Зачепљује наш простор, заустављајући проток позитивне енергије у дому. Важно је да очистите ормаре, полице и плоче столова, улазни део, простор испред врата и испод кревета.

Поправите или замените покварене ствари

Рамови за фотографије са пукотинама, покварена сијалица, окрњена ваза и посуђе – све то може допринети негативној енергији у дому. Поправка ових предмета је у реду ако то можете, али према учењима фенг шуија боље је да их потпуно замените.

Пустите ваздух и светлост да циркулишу

Чак и у хладнијим зимским месецима, важно је сваки дан отварати прозоре и врата како бисте пустили свеж ваздух и ослободили се лоше енергије. Исто важи и за светлост – наши прозори симболизују како нас свет види, тако да они треба да буду чисти и без нереда. Дајте исти третман унутрашњим стакленим површинама и огледалима. И потражите тамне углове и додајте лампу да бисте осветлили простор и осветлили ствари.

Пажљиво користите боје

Различите нијансе су повезане са различитим емоцијама, па бирајте своје нијансе мудро приликом украшавања. То не занчид а треба да кречите зидове у другу боју или фарбате намештај, већ да уз декорацију и додатке попут јастучића, асура, простирки, детаља можете унети боју коај вам одговара. Ево шта различите нијансе представљају...

  • Црвена - страст, узбуђење, радост
  • Жута - весела и радосна
  • Зелена – равнотежа, раст и обиље
  • Плава - мир и спокој
  • Сива – фокус и јасноћа
  • Бела – свежина, невиност и чистоћа
  • Ружичаста – љубав и неговање
  • Љубичаста - богатство и духовност
  • Црна – креативност
  • Браон – уземљење и енергија
  • Наранџаста – друштвеност и повезаност

Додајте живе биљке

Истина је да биљке изгледају дивно, али оне такође филтрирају ваздух, стварајући чистије и свежије окружење – што је веома важно за добар фенг шуи. Ипак, потражите сорте које се лако одржавају, јер ће биљке које умиру имаће супротан ефекат! Ево неколико сјајних собних биљака за које се сматра да доносе срећу у дом…

  • биљка паук
  • женска срећа
  • алое вера
  • филадендрон
  • фикус
  • кућна папрат
  • палме
  • бршљан

Обратите посебну пажњу на спаваћу собу

Спаваћа соба је место где се одмарамо и пунимо енергијом за дан који је пред нама, тако да је то заиста виталан простор у смислу фенг шуи учења. Почнимо са креветом. Никада не би требало да буде окренут ка вратима јер се у фенг шуију сматра да то одвлачи енергију. Слике не треба постављати ни изнад кревета, јер се сматра да то омета сан. Декоришите и уредите собу тако да представља мирно окружење, украсите је умирујућим бојама, обезбедите више природне светлости - нека делује као ваша оаза за опуштање.

И предња и задња врата

Ваша предња и задња врата су улази у ваш дом, а такође и улази за тај веома важан "добар чи". Требало би да се уверите да ништа не блокира или не затрпа ваше улазе, да спољашње просторе одржавате лепим и уредним (без корова), а врата у врхунском стању. Ако се боја љушти и квака изгледа сломљено, офарбајте врата, поправите кваку или замените новим вратима.

Укључите пет елемената

Још један фенг шуи принцип је да се пет елемената унесе у дом ради равнотеже. Ево неколико савета…

  • Дрво – користите биљке или зелене предмете да бисте искористили моћ раста
  • Ватра – убризгајте црвену боју или користите светлост свећа да каналишете страст и радост
  • Земља – потражите старе књиге или смеђи тепих да бисте унели стабилност у дом
  • Вода – унесите текућу воду, као што је фонтана, за приход
  • Метал – додајте украсе и скулптуре да бисте одржали фокус и ред

Уклоните препреке

Према фенг шуи принципима, физичке препреке око куће су такође лоша вест, јер могу изазвати блокаде у животу. Овде не говоримо о нереду, већ о стварима које нас могу успорити или прекинути наш пут или ток на неки начин. Примери могу бити врата која се тешко отварају и која захтевају неколико снажних потеза да се отворе, препуњен орман из којег када извучете ставри остаје пуно нереда, или светло за које је потребно неко време да се упали када притиснете прекидач. Покуђшајте пре пролећа да решите ове кварове.

Пазите на запуштена подручја

На крају, потражите све делове или углове куће који скупљају прашину или који нису коришћени неко време. Ако постоје ствари које леже около које никада не користите, решите их се.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.