Oglas
· · Komentari: 0

Deset stvari koje bi trebalo da uradimo u kući na proleće 2023: Ovo nalaže FENG SHUI

Feng šui je kineska filozofija uređenja prostora u cilju obezbeđenja slobodnog protoka pozitivne energije u domu

1678718577_shutterstock_1664596273.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pošto je proleće period čišćenja, buđenja i promena, otkrivamo koja to feng šui pravila se odnose na ovo godišnje doba i šta treba uraditi u domu:

Očistite svoj prostor

Prema feng šui principima, nered utiče negativno na kvalitet našeg života. Začepljuje naš prostor, zaustavljajući protok pozitivne energije u domu. Važno je da očistite ormare, police i ploče stolova, ulazni deo, prostor ispred vrata i ispod kreveta.

Popravite ili zamenite pokvarene stvari

Ramovi za fotografije sa pukotinama, pokvarena sijalica, okrnjena vaza i posuđe – sve to može doprineti negativnoj energiji u domu. Popravka ovih predmeta je u redu ako to možete, ali prema učenjima feng šuija bolje je da ih potpuno zamenite.

Pustite vazduh i svetlost da cirkulišu

Čak i u hladnijim zimskim mesecima, važno je svaki dan otvarati prozore i vrata kako biste pustili svež vazduh i oslobodili se loše energije. Isto važi i za svetlost – naši prozori simbolizuju kako nas svet vidi, tako da oni treba da budu čisti i bez nereda. Dajte isti tretman unutrašnjim staklenim površinama i ogledalima. I potražite tamne uglove i dodajte lampu da biste osvetlili prostor i osvetlili stvari.

Pažljivo koristite boje

Različite nijanse su povezane sa različitim emocijama, pa birajte svoje nijanse mudro prilikom ukrašavanja. To ne zančid a treba da krečite zidove u drugu boju ili farbate nameštaj, već da uz dekoraciju i dodatke poput jastučića, asura, prostirki, detalja možete uneti boju koaj vam odgovara. Evo šta različite nijanse predstavljaju...

  • Crvena - strast, uzbuđenje, radost
  • Žuta - vesela i radosna
  • Zelena – ravnoteža, rast i obilje
  • Plava - mir i spokoj
  • Siva – fokus i jasnoća
  • Bela – svežina, nevinost i čistoća
  • Ružičasta – ljubav i negovanje
  • LJubičasta - bogatstvo i duhovnost
  • Crna – kreativnost
  • Braon – uzemljenje i energija
  • Narandžasta – društvenost i povezanost

Dodajte žive biljke

Istina je da biljke izgledaju divno, ali one takođe filtriraju vazduh, stvarajući čistije i svežije okruženje – što je veoma važno za dobar feng šui. Ipak, potražite sorte koje se lako održavaju, jer će biljke koje umiru imaće suprotan efekat! Evo nekoliko sjajnih sobnih biljaka za koje se smatra da donose sreću u dom…

  • biljka pauk
  • ženska sreća
  • aloe vera
  • filadendron
  • fikus
  • kućna paprat
  • palme
  • bršljan

Obratite posebnu pažnju na spavaću sobu

Spavaća soba je mesto gde se odmaramo i punimo energijom za dan koji je pred nama, tako da je to zaista vitalan prostor u smislu feng šui učenja. Počnimo sa krevetom. Nikada ne bi trebalo da bude okrenut ka vratima jer se u feng šuiju smatra da to odvlači energiju. Slike ne treba postavljati ni iznad kreveta, jer se smatra da to ometa san. Dekorišite i uredite sobu tako da predstavlja mirno okruženje, ukrasite je umirujućim bojama, obezbedite više prirodne svetlosti - neka deluje kao vaša oaza za opuštanje.

I prednja i zadnja vrata

Vaša prednja i zadnja vrata su ulazi u vaš dom, a takođe i ulazi za taj veoma važan "dobar či". Trebalo bi da se uverite da ništa ne blokira ili ne zatrpa vaše ulaze, da spoljašnje prostore održavate lepim i urednim (bez korova), a vrata u vrhunskom stanju. Ako se boja ljušti i kvaka izgleda slomljeno, ofarbajte vrata, popravite kvaku ili zamenite novim vratima.

Uključite pet elemenata

Još jedan feng šui princip je da se pet elemenata unese u dom radi ravnoteže. Evo nekoliko saveta…

  • Drvo – koristite biljke ili zelene predmete da biste iskoristili moć rasta
  • Vatra – ubrizgajte crvenu boju ili koristite svetlost sveća da kanališete strast i radost
  • Zemlja – potražite stare knjige ili smeđi tepih da biste uneli stabilnost u dom
  • Voda – unesite tekuću vodu, kao što je fontana, za prihod
  • Metal – dodajte ukrase i skulpture da biste održali fokus i red

Uklonite prepreke

Prema feng šui principima, fizičke prepreke oko kuće su takođe loša vest, jer mogu izazvati blokade u životu. Ovde ne govorimo o neredu, već o stvarima koje nas mogu usporiti ili prekinuti naš put ili tok na neki način. Primeri mogu biti vrata koja se teško otvaraju i koja zahtevaju nekoliko snažnih poteza da se otvore, prepunjen orman iz kojeg kada izvučete stavri ostaje puno nereda, ili svetlo za koje je potrebno neko vreme da se upali kada pritisnete prekidač. Pokuđšajte pre proleća da rešite ove kvarove.

Pazite na zapuštena područja

Na kraju, potražite sve delove ili uglove kuće koji skupljaju prašinu ili koji nisu korišćeni neko vreme. Ako postoje stvari koje leže okolo koje nikada ne koristite, rešite ih se.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas