Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Фарба се због тога мења: Ову грешку многи праве приликом кречења, ево како да је вешто избегнете (видео)

Пролеће је време за преуређење и освежавање зидова

1682079023_shutterstock_520546870--1--KRECENJE-NASLOVNA.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако се кречење чини као релативно лак посао, многи који преузму посао у своје руке и окрече зидове, често се сусрец́у са грешкама при избору боје.

Дизајнерка ентеријера, Џулија Суса, указала је на грешке који људи најчешће праве када је реч о кречењу, пише Најжена.

– Ево једне од најчешц́их грешака које људи праве када бирају боје -, започела је она, а затим узела четку у руке и крем боју премазала преко комада белог дрвета. Потом је почела да окреће плочу са бојом у различитим правцима.

– Ево како то изгледа у собама окренутим у различитим правцима – демонстрирала је она, након чега су се појавиле четири наизглед веома различите боје.

Фарба је иста, али горњи узорак боје, који је изгледао прљаво бео, био је из собе на северној хемисфери која је имала прозоре окренуте ка северу. У таквој ситуацији боје изгледају хладније. С друге стране, доњи узорак на снимку изгледао је мало тамније, јер боје згледају топлије на прозорима окренутим према југу. А у средини, узорак је изгледао жуто са једне стране и плаво са друге.

– Боје изгледају и топле и хладне на источним и западним прозорима, у зависности од тога где је сунце током дана -, објаснила је ова дизајнерка ентеријера и саветовала да никада не верујете једном узорку у фарбари.

Погледајте детаљније у видеу:

@тхе_авантгарде #паинтток #хомедецор #цолортхеорy #хометипс ♬ Тхе Оффице - Тхе Хyпхенате

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas