Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Имамо решење и за ВАС: Ово је 5 најбољих собних биљака за почетнике

Чак и ако немате башту и искуство у узгоју биљака, не треба да се плашите да озелените унутрашњост свог дома

1678473461_1660995773_profimedia-0625868841.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Брига о затвореним биљкама није тако тежак задатак. Ако се плашите разочарања, покушајте да почнете са најпоузданијим типовима. Међу првим лепотама цвећара има много „предвидљивих” и једноставних биљака.

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

Замија

Замија или дрво новца се сматра једном од најбољих врста поклона. За њега је довољно умерено заливање и свако заштићено место са најмање средњим осветљењем. Његова толеранција на сув ваздух је невероватна. Огромни елегантни листови расту у розети и изгледају као зелене гранчице. Али, у ствари, на петељци до 50 центиметараса натеченом базом расте прави лист - неупарени перасти, тврди, равни, са сјајним, овалним, меснатим, благо подигнутим листовима.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Циперус

Краљ мочваре није добио свој надимак узалуд. Са брзорастућим циперусом, не можете се плашити да претерујете са заливањем, лако се контролише обрезивањем старих листова и једноставно се укорењује у води - само поставите „кишобран“ наопако на њега. Главна ствар је да се подлога не осуши у потпуности. Циперус је собни сродник легендарног папируса. Равне шупље стабљике у бусену крунисане су густим кишобранастим вијугом линеарних листова налик трави. Биљка је распрострањена, фонтанаста, осетљиво реагује на покрете пријатним шуштањем.

Прочитајте још: Спречите БРЗО НАКУПЉАЊЕ ПРАШИНЕ У ДОМУ: Направите спреј од састојака које већ имате у кући (РЕЦЕПТ)

Дефинбахија

Некада сматрана ретро биљком, она данас изненађује својим модерним компактним сортама. Они опраштају скоро све грешке и захтевају само основну негу. Неспутана, са великим, целим овално зашиљеним листовима, биљка изненађује хибридним сортама са незамисливим варијацијама шарених шара. Сочни дебели изданци са тачком раста на врху модерне дифенбахије су скраћени, боље се грмље. Могуће је посматрати како, након расклапања листа, следећи лист умотан у цев почиње да расте из средине.

"Дебела жена"

Прочитајте још: Уштедите струју без одрицања: Ево шта треба да убаците у ЗАМРЗИВАЧ

Способност „дрвета новца“ да привуче богатство остаје митска фикција. Али статус главног затвореног сукулента је неспоран. У ствари, брига о дебелим женама своди се на ретко заливање и прихрањивање. Ова биљка, поред легендарне овалне дебеле жене, може понудити и велики избор разних облика и врста - густо лиснатих жбунова, ситнолисног покривача, розета или дрвећа. Једна ствар је константна: меснати овални листови који се лако мрве.

Красула или дрво новца

Једна од најтолерантнијих собних биљака, дрво новца изгледа луксузно у сваком ентеријеру. Потребна јој је једноставна нега, опрашта грешке и захтева само скромну пажњу. Она има пузеће корење које јој омогућава да деценијама формира невероватно бујно грмље. Али осваја лепотом великих, овално-ланцетастих, беспрекорно целих, до пола метра дугачких листова мат текстуре. У сортама, листови изгледају као да су у праху или украшени прскањем.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas