Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

ИЗБАЦИТЕ их одмах: Ових 5 биљака привлаче тугу и осећај усамљености У ДОМ

Испоставља се да не доноси свака биљка мир и спокој у кућу...

1684533934_1682597543_shutterstock_2210709999.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Многе жене слушају искуство генерација и примећују да су биљке које се налазе у њиховом дому у стању да створе одређену ауру.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Неки зраче смиреношћу, миром, чисте простор од негативности и испуњавају га креативном енергијом, срећом и љубављу. Други тлаче, одгоне све наговештаје дуготрајне везе са супротним полом, осуде на усамљеност и тугу.

Које су то биљке које могу наштетити домаћици куће?

Љубичица

Љубичица има контрадикторна својства међу људима. Неки верују да љубичица помаже да се кућа очисти од негативности и унесе у њу удобност, док су други приметили чудне промене у животу појавом овог цвета у кући. Верује се да она неудатим девојкама доноси усамљеност и вечни целибат, као да их држи код куће. Ово је лунарни цвет, а њему је својствена одређена љубомора и себичност, па ако се неко појави код домаћице, онда се љубавници ускоро растају. Виолет је крива, велико питање. Али упозорен је наоружан!

Орхидеја

Прочитајте још: Рецепт за доручак од милион прегледа: ОМЛЕТ- СЕНДВИЧ, обожаваћете да га спремате! (РЕЦЕПТ)

Постоје многе легенде око ове биљке. А један од њих каже да је ова биљка у женској кући у стању да исцеди сав сок из ње, храни се енергијом и осуди је на вечни умор, апатију и лоше расположење. Научници ово веровање објашњавају чињеницом да се цвет заправо храни соком других стабала у природи, заправо исисавајући из њих све што је вредно. Стога, иако је орхидеја препозната као симбол лепоте, а ви заиста желите да покренете ову биљку код куће, гледајте како ће се ситуација у кући променити појавом новог живог.

Дифенбахија

Дифенбахија се сматра класичним мужем: не дозвољава неудату девојку да пронађе женску срећу, а она која је у пару ставља жбице у точкове док жена не остане сама. Дифенбахија не подноси мушкарце и њихову енергију, па их тера из куће! Али то није све: биљка се храни енергијом домаћинства, тако да становници куће могу да осете стални осећај умора, беживотности, апатије и туге.

Ботаничари још једном окрећу прсте на слепоочницама и уверавају да нећете наћи бољу собну биљку од Дифенбахије! Непретенциозан, светао, бујан: засићује кућу кисеоником и помаже у филтрирању ваздуха.

Хибискус

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

По стању хибискуса може се судити о предстојећим тужним догађајима у кући. Ако цвет увене, онда ће се неко од укућана сигурно разболети. Наше баке су веровале да ако цвет процвета ван сезоне, онда је то вест о скорој смрти неког блиског. Још једна негативна особина хибискуса, у коју су веровали наши преци, је способност да изазове неверство код мушкараца и усамљеност код жена. Ако верујете у сујеверје и не желите да се суочите са таквим последицама, немојте доносити овај цвет кући.

Кале

Прочитајте још: Цитати два СЛАВНА писца који ће вам помоћи да ПОБЕДИТЕ себе: Отерајте несрећу и научите да волите себе

Кале су симбол туге, туге и сахране, и то упркос чињеници да није у свим земљама овај цвет повезан са смрћу. Сматра се лошим знаком ако сте добили калас као кућну биљку. Вреди размислити о намерама особе која даје. А ако сте сами прихватили поклон или донели овај цвет, ускоро ће се домаћинство суочити са тужним догађајима који могу довести до губитка, губитка, туге.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas