· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

IZBACITE ih odmah: Ovih 5 biljaka privlače tugu i osećaj usamljenosti U DOM

Ispostavlja se da ne donosi svaka biljka mir i spokoj u kuću...

1684533934_1682597543_shutterstock_2210709999.jpg
Foto: Shutterstock

Mnoge žene slušaju iskustvo generacija i primećuju da su biljke koje se nalaze u njihovom domu u stanju da stvore određenu auru.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Neki zrače smirenošću, mirom, čiste prostor od negativnosti i ispunjavaju ga kreativnom energijom, srećom i ljubavlju. Drugi tlače, odgone sve nagoveštaje dugotrajne veze sa suprotnim polom, osude na usamljenost i tugu.

Koje su to biljke koje mogu naštetiti domaćici kuće?

LJubičica

LJubičica ima kontradiktorna svojstva među ljudima. Neki veruju da ljubičica pomaže da se kuća očisti od negativnosti i unese u nju udobnost, dok su drugi primetili čudne promene u životu pojavom ovog cveta u kući. Veruje se da ona neudatim devojkama donosi usamljenost i večni celibat, kao da ih drži kod kuće. Ovo je lunarni cvet, a njemu je svojstvena određena ljubomora i sebičnost, pa ako se neko pojavi kod domaćice, onda se ljubavnici uskoro rastaju. Violet je kriva, veliko pitanje. Ali upozoren je naoružan!

Orhideja

Pročitajte još: Recept za doručak od milion pregleda: OMLET- SENDVIČ, obožavaćete da ga spremate! (RECEPT)

Postoje mnoge legende oko ove biljke. A jedan od njih kaže da je ova biljka u ženskoj kući u stanju da iscedi sav sok iz nje, hrani se energijom i osudi je na večni umor, apatiju i loše raspoloženje. Naučnici ovo verovanje objašnjavaju činjenicom da se cvet zapravo hrani sokom drugih stabala u prirodi, zapravo isisavajući iz njih sve što je vredno. Stoga, iako je orhideja prepoznata kao simbol lepote, a vi zaista želite da pokrenete ovu biljku kod kuće, gledajte kako će se situacija u kući promeniti pojavom novog živog.

Difenbahija

Difenbahija se smatra klasičnim mužem: ne dozvoljava neudatu devojku da pronađe žensku sreću, a ona koja je u paru stavlja žbice u točkove dok žena ne ostane sama. Difenbahija ne podnosi muškarce i njihovu energiju, pa ih tera iz kuće! Ali to nije sve: biljka se hrani energijom domaćinstva, tako da stanovnici kuće mogu da osete stalni osećaj umora, beživotnosti, apatije i tuge.

Botaničari još jednom okreću prste na slepoočnicama i uveravaju da nećete naći bolju sobnu biljku od Difenbahije! Nepretenciozan, svetao, bujan: zasićuje kuću kiseonikom i pomaže u filtriranju vazduha.

Hibiskus

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Po stanju hibiskusa može se suditi o predstojećim tužnim događajima u kući. Ako cvet uvene, onda će se neko od ukućana sigurno razboleti. Naše bake su verovale da ako cvet procveta van sezone, onda je to vest o skoroj smrti nekog bliskog. Još jedna negativna osobina hibiskusa, u koju su verovali naši preci, je sposobnost da izazove neverstvo kod muškaraca i usamljenost kod žena. Ako verujete u sujeverje i ne želite da se suočite sa takvim posledicama, nemojte donositi ovaj cvet kući.

Kale

Pročitajte još: Citati dva SLAVNA pisca koji će vam pomoći da POBEDITE sebe: Oterajte nesreću i naučite da volite sebe

Kale su simbol tuge, tuge i sahrane, i to uprkos činjenici da nije u svim zemljama ovaj cvet povezan sa smrću. Smatra se lošim znakom ako ste dobili kalas kao kućnu biljku. Vredi razmisliti o namerama osobe koja daje. A ako ste sami prihvatili poklon ili doneli ovaj cvet, uskoro će se domaćinstvo suočiti sa tužnim događajima koji mogu dovesti do gubitka, gubitka, tuge.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.