Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РОШТИЉ

Како се РОШТИЉА најести, а НЕ НАДИМИТИ се? Ево САВЕТА

Да би роштиљање напољу било успешно испоштујте неколико важних правила.

1596183135_Depositphotos_211753702_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Лето и роштиљ нераскидиво су повезани, а уз њих обавезно иду и добро друштво, укусно месо, риба или поврће, музика и опуштена атмосфера прожета смехом. Водећу улогу у поменутом низу има роштиљ мајстор, односно “онај један” међу пријатељима или у породици који је увек задужен за припрему грилованих гурманлука.

Прочитајте још: Осећате да вам фали ЕНЕРГИЈА? Промените ових 10 СТВАРИ у свом ДОМУ и све ће бити другачије

Безбедност нам је увек на првом месту, па је тако и приликом одабира одговарајућег места за роштиљ. Не смемо заборавити да сваки грил, било да је на угаљ, плински или електрични, развија високу температуру, па би га требало удаљити од дрвећа и баштенског намештаја, али га и поставити тако да не буде директно наспрам улазних или стражњих врата, поготово ако имамо децу која туда трчкарају.

Роштиљ увек ставите на равну површину.

Увек га ставите на равну и чисту површину, далеко од потенцијално запаљивих материјала, попут смећа, суве траве, живе ограде, ниског дрвећа или висећих грана са већих стабала. Такође, важно је да вам роштиљ буде у видокругу чак и када сте у кући, због безбедности.

Ако га добро поставите моћићете да уживате Фото: Депозит

Приликом сваког роштиљања обавезно проверите одакле дува ветар, да бисте избегли да вам се надиме коса и одећа, али и плућа и очи. Колико год да вам се допада мирис дима, знајте да он садржи карбон-моноксид и остале опасне супстанце које се ослобађају приликом топљења масноће, па би његово удисање требало свести на најмању меру. Имајте на уму да дим увек иде низ ветар, па према томе позиционирајте роштиљ.

Проверите одакле дува да се не надимите!

У врелим данима покушајте да грил поставите у хладовину, да се не бисте непотребно прегревали уз ватру. Уколико сте те среће да имате зидани роштиљ, не заборавите да га наткријете, јер ће га то заштитити од кише и од прекомерне топлоте. Одличан избор су и роштиљи на плин, са алуминијумским куполама изнад горионика.

Прочитајте још: Мрље од УЉА уклоните за пет минута уз само 2 ПРИРОДНА САСТОЈКА (ВИДЕО)

Овакав роштиљ, чак и када је искључен, али прекривен, дуже одржава топлоту меса и успешно га чува од штетних временских утицаја. Још ако имају точкове, лаки су за померање где год вам одговара, упркос већој тежини.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas