Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Користите КАПСУЛЕ ЗА ПРАЊЕ ВЕША? Стручњаци објашњавају честе грешке при њиховој употреби

Поведите рачуна о овим стварима

1695043717_shutterstock_1422170150.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Капсуле за прање веша, ако их не користите правилно могу да направе више штете него користи. Ипак, ако савладате основне кораке схватићете да су веома практичне.

Ако сте приметили да извлачите своју одећу из веш машине и да су на њој трагови детерџента од капсуле која се није довољно отопила, то је знак да их не користите правилно, пише Бест Лифе.

А правило гласи, капсула мора да буде у контакту са водом.

“Капсуле за прање веша направљене су тако да се потпуно растворе у води, ослобађајући средства за чишћење равномерно током циклуса прања”, каже Муфета Кругер, стручњак за чишћење.

Када ставите капсулу на дно, дајете јој бољу шансу да се потпуно повеже с водом док се машина пуни, што ће јој затим омогућити да се раствори, каже инфлуенсерка Лаура Маунтфорд.

“Када се капсула не раствори потпуно, средства за чишћење и ензими унутар ње се можда неће равномерно распоредити”, објашњава она и додаје да то може да доведе до тога да се остатак лепи за одећу, и прави флеке.

Дакле, ако их не користите правилно капсуле могу да оштете ваш веш.

Капсулу на врху

“Честа грешка је додавање капсуле са детерџентом директно на врх одеће у веш машини”, каже Тонер и додаје да би капсуле увек требало ставити на дно бубња пре него што додате одећу.

Када ставите капсулу на дно, дајете јој бољу шансу да се потпуно повеже с водом док се машина пуни, што ће јој затим омогућити да се раствори, каже инфлуенсерка Лаура Маунтфорд.

С друге стране, ако ставите капсулу на врх одеће, неће се правилно растворити.

Празна машина

Капсуле за прање веша такође добро функционишу само када је веш машина пуна до својих прописаних капацитета, преноси Цитy Магазине.

“Важно је пратити смернице произвођача за величину пуњења“, каже Кругер и додаје да ако преоптеретите машину и додате превише одеће, капсула се можда неће правилно растворити.  Према Кругер пренатрпана машина неће оставити довољно простора за правилно растварање капсуле с детерџентом.

“Када је веш машина превише пуна, можда неће бити довољно простора за растварање капсуле и равномерно расподељивање међу одећом”, тврди она и додаје да то може довести до тога да неки комади приме превише детерџента, док други приме премало.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas