· · Коментари: 0
УРАДИ САМ

НАПРАВИТЕ ЛЕБДЕЋУ ЈЕЛКУ: 4 корака до модерне новогодишње декорације (ФОТО/ВИДЕО)

Ако спадате у групу људи која је креативна и воли сама да прави новогодишње украсе, ово је прави текст за вас.

1640010714______2565jelka3.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Paula Stephânia

Ако су вам досадиле традиционалне новогодишње јелке и трагате за импресивном идејом која ће одушевити укућане и госте, погледајте како да веома једноставно направите декоративну лебдећу јелку.

Биће вам потребно:

  • Дебљи картон, димензија по жељи
  • Фарба у спреју
  • Метар
  • Канап
  • Маказе
  • Зелена лепљива трака
  • Силиконски  конац
  • Силиконски лепак
  • Метална кука  за качење
  • Новогодишњи украси и лампице

Израда:

1. Изрежите концентричне кругове од картона

Положите картон на равну површину. Помоћу чиоде причврстите један крај канапа у централни део картона. Мерећи од центра, направите ознаке маркером на сваких пет центиметара, а затим помоћу канапа исцртајте концентричне кругове на обележеним местима. Маказама исеците кругове.

Прочитајте још: Свака боја УКРАСА за новогодишњу јелку ИМА ЗНАЧЕЊЕ: Одаберите ону која одговара вашем дому

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Paula Stephânia

2. Офарбајте кругов

Фарбом обојите једну страну јелке у тамнију нијансу зелене боје. Поспите шљокицама и оставите да се осуши. Поновите са другом страном картонских кругова, с тим што ћете их офарбати у светлију нијансу зелене боје. Обложите ивице кругова зеленом траком.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Paula Stephânia

3. Окачите јелку

Учврстите на плафону или неком другом погодном месту металну куку о коју ће бити окачена јелка. Направите осам рупица на сваком кругу и провуците по силиконски конац кроз сваку, ређајући кругове на једнаким растојањима од мањих ка већим. Силиконским лепком учврстите кругове да не склизну низ конац.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Paula Stephânia

4. Украсите јелку

Украсе можете правити сами као што је приказано у видео упутству или окачити куповне. Поставите новогодишње лампице на јелку, а  за још већи ефекат осветлите јелку лампом.
Погледајте детаљно видео упутство за израду висеће јелке и новогодишњих украса.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Paula Stephânia

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.