Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНТИВА

Може негативно утицати на ЗДРАВЉЕ: Ово су 5 места у стану где се најчешће ствара СКРИВЕНА БУЂ

Није их тако лако уочити, а обично и не размишљамо о томе да те ствари могу бити опасне

1685051168_shutterstock_532833997.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Буђ се може појавити било где, али чај је примећујемо на истакнутим местима: на зидовима или плафонима, на пример. Али у кућним апаратима се много чешће гнезди - а ми то не примећујемо, иако већ трује наше животе у буквалном смислу те речи.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Стручњаци су навели 5 уређаја - џепова латентне буђи

Машина за прање веша је прилично предвидљива, јер је за појаву гљивице потребно влажно окружење. Плус пена за сапун, топлота, органски остаци од веша. Да бисте избегли појаву буђи, потребно је да користите прави детерџент који не ствара превелику пену, обришите све еластичне траке и заптивке сувим након прања, повремено чистите машину и никада не остављајте мокар веш унутра.

Прочитајте још: Легенда о ДРАЦЕНИ: Дрво које доноси срећу и благостање, а ево од када датира ова УКРАСНА БИЉКА

Апарат за кафу - може да сија споља, док ће се гљивице плесни размножавати унутра. Да бисте то избегли, не остављајте воду у апарату за кафу, сваки пут сипајте свежу воду. Делове који се могу уклонити треба редовно прати и добро осушити.

Прочитајте још: Нежне мушкатле за балконе из бајке: Прави избор ако желите да освежите свој кућни простор

Блендер - није довољно само да га оперете сваки пут. Не можете оставити остатке хране у блендеру чак ни пола сата, потребно је да се уверите да се не појаве пукотине на заптивкама и пластици - ако се то догоди, делове треба променити. Поред тога, на сваке три до четири употребе, блендер треба дубоко очистити.

Фрижидер - нарочито се често буђ накупља у отвору за сакупљање воде, постоји чак и ако је фрижидер савршено чист. Ову рупу треба редовно чистити, а такође треба мењати и филтер за воду.

Клима уређаји – ако не мењате филтере за ваздух и не чистите уређај довољно често, ризикујете да удишете споре плесни до алергија и астме. Осим тога, опасна легионарска болест се шири кроз системе за климатизацију – изазива је бактерија Легионела, која се одлично осећа унутар уређаја. Истина, на нашим просторима је ретка, али буђ је обична појава.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas