Oglas
· · Komentari: 0
PREVENTIVA

Može negativno uticati na ZDRAVLJE: Ovo su 5 mesta u stanu gde se najčešće stvara SKRIVENA BUĐ

Nije ih tako lako uočiti, a obično i ne razmišljamo o tome da te stvari mogu biti opasne

1685051168_shutterstock_532833997.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Buđ se može pojaviti bilo gde, ali čaj je primećujemo na istaknutim mestima: na zidovima ili plafonima, na primer. Ali u kućnim aparatima se mnogo češće gnezdi - a mi to ne primećujemo, iako već truje naše živote u bukvalnom smislu te reči.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Stručnjaci su naveli 5 uređaja - džepova latentne buđi

Mašina za pranje veša je prilično predvidljiva, jer je za pojavu gljivice potrebno vlažno okruženje. Plus pena za sapun, toplota, organski ostaci od veša. Da biste izbegli pojavu buđi, potrebno je da koristite pravi deterdžent koji ne stvara preveliku penu, obrišite sve elastične trake i zaptivke suvim nakon pranja, povremeno čistite mašinu i nikada ne ostavljajte mokar veš unutra.

Pročitajte još: Legenda o DRACENI: Drvo koje donosi sreću i blagostanje, a evo od kada datira ova UKRASNA BILJKA

Aparat za kafu - može da sija spolja, dok će se gljivice plesni razmnožavati unutra. Da biste to izbegli, ne ostavljajte vodu u aparatu za kafu, svaki put sipajte svežu vodu. Delove koji se mogu ukloniti treba redovno prati i dobro osušiti.

Pročitajte još: Nežne muškatle za balkone iz bajke: Pravi izbor ako želite da osvežite svoj kućni prostor

Blender - nije dovoljno samo da ga operete svaki put. Ne možete ostaviti ostatke hrane u blenderu čak ni pola sata, potrebno je da se uverite da se ne pojave pukotine na zaptivkama i plastici - ako se to dogodi, delove treba promeniti. Pored toga, na svake tri do četiri upotrebe, blender treba duboko očistiti.

Frižider - naročito se često buđ nakuplja u otvoru za sakupljanje vode, postoji čak i ako je frižider savršeno čist. Ovu rupu treba redovno čistiti, a takođe treba menjati i filter za vodu.

Klima uređaji – ako ne menjate filtere za vazduh i ne čistite uređaj dovoljno često, rizikujete da udišete spore plesni do alergija i astme. Osim toga, opasna legionarska bolest se širi kroz sisteme za klimatizaciju – izaziva je bakterija Legionela, koja se odlično oseća unutar uređaja. Istina, na našim prostorima je retka, ali buđ je obična pojava.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas