Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИКОВИ ПРАВИХ ДОМАЋИЦА

ОТКРИВАМО 3 корисна савета како да вам дом буде ЧИСТИЈИ

Да ли вам је позната ситуација када након чишћења стана, буквално сутрадан, опет изгледа као да никада није поспреман?

1668940439_Shutterstock.png
Фото: Shutterstock
Oglas

Све је прљаво, прашњаво, унаоколо влада хаос и неред - и, на срећу, баш тог дана је ваша вољена свекрва затражила посету. А пошто једноставно нема времена за генерално чишћење целе куће или стана, приморани сте да тражите други начин.

Ови трикови ће помоћи да се створи осећај беспрекорне чистоће у кући - чак и ако то заиста није.

Трик број 1: Уклоните све непотребно са столова у кутијама и на подметачима

Стари рачуни, флајери и друга папирологија коју обично држите на свом столу, ормару или столићу за кафу могу покварити изглед вашег дома и учинити да се осећате претрпано. Наравно, сада није време за сортирање и чишћење, али ако све ствари поређате у корпе, кутије или подметаче и све правилно распоредите по површинама, ваш дом ће се буквално променити пред вашим очима.

Прочитајте још: Ослободите простор у ОРМАРУ за зимску одећу уз пар једноставних ТРИКОВА

Чим имате прилику за темељније чишћење: подметаче и корпе можете оставити на својим местима, али их користити за одређену врсту садржаја. Дакле, када нешто донесете кући, не бацајте ствари унаоколо, већ све ставите на своје место.

Трик број 2: Поспремите своје каблове и жице

Стоне лампе, телевизори, лаптопови, компјутери... Нажалост, скоро сви електронски уређаји опремљени су жицама које су насумично разбацане по стану. А када желите да усисате своју кућу, опет имате посла са врпцом о коју се с времена на време спотакнете...

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Али постоји невероватно једноставан и уредан начин да организујете жице помоћу округлих уметака у ролни тоалет папира - само угурајте жице унутра и украсите ролне декоративном траком - и воила! За дуже жице можете користити слатку плетену корпу тако што ћете је ставити испод стола или постоља за ТВ и провући жице кроз ручке на задњој страни корпе.

Трик број 3: Водите рачуна о мирису

Непријатни мириси у кући или стану могу моментално да одају утисак неуређености и нереда, чак и ако није – али, на срећу, ова сочна ситуација може да се преокрене. Ако свој дом испуните пријатним аромама, лако ћете убедити своје госте да сте заиста обавили пролећно чишћење непосредно пре њиховог доласка.

Прочитајте још: Фенг шуи ПРАВИЛА за распоред намештаја у кући: Привуците благостање и срећу

Користите парфем, мирисне свеће или штапиће или етерично уље, али прво не заборавите да добро проветрите стан. Још један трик да ваш дом изгледа нетакнуто: користите средство за чишћење јаког мириса да брзо очистите подове у просторији у којој ћете проводити већину времена са гостима. Ово ће помоћи да подови буду чисти, а мирис ће учинити да изгледа као да сте очистили целу кућу.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas