Oglas
· · Komentari: 0
TRIKOVI PRAVIH DOMAĆICA

OTKRIVAMO 3 korisna saveta kako da vam dom bude ČISTIJI

Da li vam je poznata situacija kada nakon čišćenja stana, bukvalno sutradan, opet izgleda kao da nikada nije pospreman?

1668940439_Shutterstock.png
Foto: Shutterstock
Oglas

Sve je prljavo, prašnjavo, unaokolo vlada haos i nered - i, na sreću, baš tog dana je vaša voljena svekrva zatražila posetu. A pošto jednostavno nema vremena za generalno čišćenje cele kuće ili stana, primorani ste da tražite drugi način.

Ovi trikovi će pomoći da se stvori osećaj besprekorne čistoće u kući - čak i ako to zaista nije.

Trik broj 1: Uklonite sve nepotrebno sa stolova u kutijama i na podmetačima

Stari računi, flajeri i druga papirologija koju obično držite na svom stolu, ormaru ili stoliću za kafu mogu pokvariti izgled vašeg doma i učiniti da se osećate pretrpano. Naravno, sada nije vreme za sortiranje i čišćenje, ali ako sve stvari poređate u korpe, kutije ili podmetače i sve pravilno rasporedite po površinama, vaš dom će se bukvalno promeniti pred vašim očima.

Pročitajte još: Oslobodite prostor u ORMARU za zimsku odeću uz par jednostavnih TRIKOVA

Čim imate priliku za temeljnije čišćenje: podmetače i korpe možete ostaviti na svojim mestima, ali ih koristiti za određenu vrstu sadržaja. Dakle, kada nešto donesete kući, ne bacajte stvari unaokolo, već sve stavite na svoje mesto.

Trik broj 2: Pospremite svoje kablove i žice

Stone lampe, televizori, laptopovi, kompjuteri... Nažalost, skoro svi elektronski uređaji opremljeni su žicama koje su nasumično razbacane po stanu. A kada želite da usisate svoju kuću, opet imate posla sa vrpcom o koju se s vremena na vreme spotaknete...

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Ali postoji neverovatno jednostavan i uredan način da organizujete žice pomoću okruglih umetaka u rolni toalet papira - samo ugurajte žice unutra i ukrasite rolne dekorativnom trakom - i voila! Za duže žice možete koristiti slatku pletenu korpu tako što ćete je staviti ispod stola ili postolja za TV i provući žice kroz ručke na zadnjoj strani korpe.

Trik broj 3: Vodite računa o mirisu

Neprijatni mirisi u kući ili stanu mogu momentalno da odaju utisak neuređenosti i nereda, čak i ako nije – ali, na sreću, ova sočna situacija može da se preokrene. Ako svoj dom ispunite prijatnim aromama, lako ćete ubediti svoje goste da ste zaista obavili prolećno čišćenje neposredno pre njihovog dolaska.

Pročitajte još: Feng šui PRAVILA za raspored nameštaja u kući: Privucite blagostanje i sreću

Koristite parfem, mirisne sveće ili štapiće ili eterično ulje, ali prvo ne zaboravite da dobro provetrite stan. Još jedan trik da vaš dom izgleda netaknuto: koristite sredstvo za čišćenje jakog mirisa da brzo očistite podove u prostoriji u kojoj ćete provoditi većinu vremena sa gostima. Ovo će pomoći da podovi budu čisti, a miris će učiniti da izgleda kao da ste očistili celu kuću.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas