Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Стручњаци тврде да постељина НЕ МОРА да се ПЕГЛА! Ево који су разлози

Испоставља се да за то постоје мистични разлози?!

1684360123_374587_profimedia.jpg
Фото: Profimedia
Oglas

Не волите да пеглате гломазну постељину? Сада имате добар разлог да одустанете од ове непријатне кућне рутине. У старим данима веровало се да пеглање одеће на којој човек спава краде његову енергију. Током ноћи се опуштамо, заштитна баријера ауре слаби, па део енергије остаје у кревету. А вруће пеглање је убија.

Прочитајте још: Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

Међутим, постоје прилично материјални разлози за одбијање пеглања. На пример, ако желите дуже да задржите мирис специјалног регенератора, врућа пегла ће нажалост уништити мирис. Много зависи и од материјала од којег је направљена постељина. Дакле, неки од њих након излагања врућини могу постати наелектрисани. А производи од свиле, жакарда и калико уопште не захтевају пеглање.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Поред тога, неки стручњаци тврде да пеглање изгледа запечати површину листова - због тога они мање упијају влагу. На таквом платну може бити непријатно, јер се у сну знојимо.

Али дечију постељину, као и чаршаве, јоргане и јастучнице за оне који болују од прехладе и других заразних болести, потребно је пеглати!

И психолози такође верују да је навика пажљивог пеглања постељине својствена посебно сумњичавим и педантним људима. А то понекад може да говори о неким психичким проблемима или опсесији нечим или неким.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas