Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Stručnjaci tvrde da posteljina NE MORA da se PEGLA! Evo koji su razlozi

Ispostavlja se da za to postoje mistični razlozi?!

1684360123_374587_profimedia.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Ne volite da peglate glomaznu posteljinu? Sada imate dobar razlog da odustanete od ove neprijatne kućne rutine. U starim danima verovalo se da peglanje odeće na kojoj čovek spava krade njegovu energiju. Tokom noći se opuštamo, zaštitna barijera aure slabi, pa deo energije ostaje u krevetu. A vruće peglanje je ubija.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Međutim, postoje prilično materijalni razlozi za odbijanje peglanja. Na primer, ako želite duže da zadržite miris specijalnog regeneratora, vruća pegla će nažalost uništiti miris. Mnogo zavisi i od materijala od kojeg je napravljena posteljina. Dakle, neki od njih nakon izlaganja vrućini mogu postati naelektrisani. A proizvodi od svile, žakarda i kaliko uopšte ne zahtevaju peglanje.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Pored toga, neki stručnjaci tvrde da peglanje izgleda zapečati površinu listova - zbog toga oni manje upijaju vlagu. Na takvom platnu može biti neprijatno, jer se u snu znojimo.

Ali dečiju posteljinu, kao i čaršave, jorgane i jastučnice za one koji boluju od prehlade i drugih zaraznih bolesti, potrebno je peglati!

I psiholozi takođe veruju da je navika pažljivog peglanja posteljine svojstvena posebno sumnjičavim i pedantnim ljudima. A to ponekad može da govori o nekim psihičkim problemima ili opsesiji nečim ili nekim.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas