Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
уштедите новац

Свакодневне ствари које користимо, а које не морамо да купујемо - већ да направимо САМИ!

Понекад превиђамо многе могућности да уштедимо новац и често не схватамо да то заиста можемо. Чак и ако „уради сам“ техника одређеног предмета траје 5-10 минута, и даље идемо у продавницу и купујемо ствари само из навике

1657891449_cleaning-gbab6a63a6_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ипак, ако почнете да бројите и сабирате све куповине које сте обавили, можда ћете открити да сте, у ствари, могли да их избегнете правећи сопствене јефтине верзије.

Прочитајте још: Како очистити апарат за кафу или кувало за воду: Ево зашто не би требало да користите сирће за то

1. Пластични омот

Према  Националној Географији пластична фолија доприноси кризи загађења и не може се лако рециклирати. Ваша храна може бити контаминирана потенцијално штетним хемикалијама ако је температура  довољно висока . Зашто се излагати ризику ако можете да се одлучите за еколошки омотач који ће вам трајати доживотно. Можете га направити од памука или одабрати фенси омот од пчелињег воска. На крају крајева, уштедећете новац јер вам фолија више никад неће бити потребна. 

2. Течност за испирање уста

Иако могу спречити каријес или лош задах, ипак постоје неке опасности. Комерцијалне течности за испирање уста оштећују ваш орални микробиом, повећавају осетљивост зуба  па чак и изазивају мрље на зубима. Па чак нису ни јефтине! Нежељене ефекте можете избећи ако сами направите воду за испирање уста од природних састојака, а неће вас коштати ништа. 

3. Храна за кућне љубимце

Храна за љубимце је достигла астрономске цене, поготово ако желите да вашег љубимца третирате квалитетном храном. Али никада не знате са сигурношћу да ли је садржај хране за кућне љубимце безопасан за вашег четвороножног пријатеља. Већину времена је ГМО и садржи много шећера, вештачких адитива и месних деривата. Ствари постају сигурније и лакше ако сами правите храну за кућне љубимце. Ви сте под контролом, а у случају недостатка хранљивих материја, можете додати одређене састојке који недостају вашем љубимцу.

4. Презле 

Хлебне мрвице се веома лако праве, али из неког разлога ипак купујемо готове. Можете их направити за 5 минута и добити више него што бисте могли да их купите. Узмите мало старог хлеба, исеците га на комаде и баците у машину за храну . Ако га немате, прво тостирајте хлеб у тостеру или рерни и нарендајте га.

5. Сунђери за прање судова 

Сунђери обично постају смрдљиви и ужасно заражени клицама након недељу дана. Иако ово важи и за оне за вишекратну употребу, барем их можете опрати и не трошити новац на пакете сунђера за рибање. Тешко је одржавати сунђере за једнократну употребу чистима јер се брже троше, а део за рибање се касније скида. Класични сунђери за судове су потрошна роба и врло брзо морате да их мењате за нове. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas