Oglas
· · Komentari: 0
uštedite novac

Svakodnevne stvari koje koristimo, a koje ne moramo da kupujemo - već da napravimo SAMI!

Ponekad previđamo mnoge mogućnosti da uštedimo novac i često ne shvatamo da to zaista možemo. Čak i ako „uradi sam“ tehnika određenog predmeta traje 5-10 minuta, i dalje idemo u prodavnicu i kupujemo stvari samo iz navike

1657891449_cleaning-gbab6a63a6_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ipak, ako počnete da brojite i sabirate sve kupovine koje ste obavili, možda ćete otkriti da ste, u stvari, mogli da ih izbegnete praveći sopstvene jeftine verzije.

Pročitajte još: Kako očistiti aparat za kafu ili kuvalo za vodu: Evo zašto ne bi trebalo da koristite sirće za to

1. Plastični omot

Prema  Nacionalnoj Geografiji plastična folija doprinosi krizi zagađenja i ne može se lako reciklirati. Vaša hrana može biti kontaminirana potencijalno štetnim hemikalijama ako je temperatura  dovoljno visoka . Zašto se izlagati riziku ako možete da se odlučite za ekološki omotač koji će vam trajati doživotno. Možete ga napraviti od pamuka ili odabrati fensi omot od pčelinjeg voska. Na kraju krajeva, uštedećete novac jer vam folija više nikad neće biti potrebna. 

2. Tečnost za ispiranje usta

Iako mogu sprečiti karijes ili loš zadah, ipak postoje neke opasnosti. Komercijalne tečnosti za ispiranje usta oštećuju vaš oralni mikrobiom, povećavaju osetljivost zuba  pa čak i izazivaju mrlje na zubima. Pa čak nisu ni jeftine! Neželjene efekte možete izbeći ako sami napravite vodu za ispiranje usta od prirodnih sastojaka, a neće vas koštati ništa. 

3. Hrana za kućne ljubimce

Hrana za ljubimce je dostigla astronomske cene, pogotovo ako želite da vašeg ljubimca tretirate kvalitetnom hranom. Ali nikada ne znate sa sigurnošću da li je sadržaj hrane za kućne ljubimce bezopasan za vašeg četvoronožnog prijatelja. Većinu vremena je GMO i sadrži mnogo šećera, veštačkih aditiva i mesnih derivata. Stvari postaju sigurnije i lakše ako sami pravite hranu za kućne ljubimce. Vi ste pod kontrolom, a u slučaju nedostatka hranljivih materija, možete dodati određene sastojke koji nedostaju vašem ljubimcu.

4. Prezle 

Hlebne mrvice se veoma lako prave, ali iz nekog razloga ipak kupujemo gotove. Možete ih napraviti za 5 minuta i dobiti više nego što biste mogli da ih kupite. Uzmite malo starog hleba, isecite ga na komade i bacite u mašinu za hranu . Ako ga nemate, prvo tostirajte hleb u tosteru ili rerni i narendajte ga.

5. Sunđeri za pranje sudova 

Sunđeri obično postaju smrdljivi i užasno zaraženi klicama nakon nedelju dana. Iako ovo važi i za one za višekratnu upotrebu, barem ih možete oprati i ne trošiti novac na pakete sunđera za ribanje. Teško je održavati sunđere za jednokratnu upotrebu čistima jer se brže troše, a deo za ribanje se kasnije skida. Klasični sunđeri za sudove su potrošna roba i vrlo brzo morate da ih menjate za nove. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas