Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

ТАБЛЕТЕ за прање су магичне када је реч о чишћењу дома: Откривамо ЗАШТО!

Уклоните масне мрље са одеће, очистити машину за прање веша и врата рерне, очистите намештај....

1681852105_1673099182_shutterstock_1950837886.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Таблете за машину за прање судова могу учинити много више од самог прања посуђа.

Прочитајте још: Ојачајте стабљику ОРХИДЕЈЕ препаратом са белим луком (РЕЦЕПТ)

Уколико ставите такав производ у машину за прање веша и покренете циклус, он ће савршено очистити бубањ од прљавштине и плака. Истина, овај алат не треба злоупотребљавати, иначе се машина може покварити. Али овај скромни чистач има још више намена.

Уклањање мрља са одеће

Потопите предмет у топлу воду и истрљајте замрљано подручје таблетом за машину за прање судова. После пола сата или следећег јутра, оперите ствар као и обично - од мрља неће бити трага. Детерџент за машину за прање судова обично са лакоћом обрађује чак и тешке мрље попут масноће и чађи. Али морате бити опрезни са танким и обојеним тканинама - боја може плутати, а агресиван утицај таблета може оштетити танке тканине.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Чишћење намештаја

Таблету за машину за прање судова растворите у пола литра кључале воде. Узмите крпу од микровлакана и добро је натопите раствором. Сада са овом крпом можете брзо и ефикасно уклонити сву прљавштину са софе, другог тапацираног намештаја, па чак и тепиха, без страха да ћете уништити гомилу.

Чишћење одвода

Зачепљени одводи у судоперу су уобичајени, а таблета за машину за прање судова је један од најефикаснијих начина за решавање овог проблема. Једноставно ставите таблету за машину за прање судова у одводни отвор и сипајте котлић топле воде у одвод.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Често топла вода сама чисти одвод, али код тврдоглавих зачепљења, додавање моћних састојака за чишћење, као што су они који се налазе у таблетама за машину за прање судова, веома је ефикасно. Посебно су ефикасни у уклањању масноће, које могу бити узрок проблема. Поред тога, таблете имају додатну предност уклањања свих лоших мириса узрокованих зачепљењем. А само таблета за машину за прање судова растворена у судоперу са топлом водом је одличан начин да освежите судопер.

Чишћење врата пећнице

Још једна популарна употреба таблета за машину за прање судова је чишћење прљавих врата рерне. Ако ваша пећница има чист прозор, знате колико брзо може добити мрље и тешко се чисти.

Навлажите таблету за машину за прање судова водом и утрљајте мокру таблету на унутрашњу страну врата рерне, нежно уклањајући мрље. Обришите остатке и обришите врата крпом да би се сјајила.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas