· · Komentari: 0
SAVETI

TABLETE za pranje su magične kada je reč o čišćenju doma: Otkrivamo ZAŠTO!

Uklonite masne mrlje sa odeće, očistiti mašinu za pranje veša i vrata rerne, očistite nameštaj....

1681852105_1673099182_shutterstock_1950837886.jpg
Foto: Shutterstock

Tablete za mašinu za pranje sudova mogu učiniti mnogo više od samog pranja posuđa.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Ukoliko stavite takav proizvod u mašinu za pranje veša i pokrenete ciklus, on će savršeno očistiti bubanj od prljavštine i plaka. Istina, ovaj alat ne treba zloupotrebljavati, inače se mašina može pokvariti. Ali ovaj skromni čistač ima još više namena.

Uklanjanje mrlja sa odeće

Potopite predmet u toplu vodu i istrljajte zamrljano područje tabletom za mašinu za pranje sudova. Posle pola sata ili sledećeg jutra, operite stvar kao i obično - od mrlja neće biti traga. Deterdžent za mašinu za pranje sudova obično sa lakoćom obrađuje čak i teške mrlje poput masnoće i čađi. Ali morate biti oprezni sa tankim i obojenim tkaninama - boja može plutati, a agresivan uticaj tableta može oštetiti tanke tkanine.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Čišćenje nameštaja

Tabletu za mašinu za pranje sudova rastvorite u pola litra ključale vode. Uzmite krpu od mikrovlakana i dobro je natopite rastvorom. Sada sa ovom krpom možete brzo i efikasno ukloniti svu prljavštinu sa sofe, drugog tapaciranog nameštaja, pa čak i tepiha, bez straha da ćete uništiti gomilu.

Čišćenje odvoda

Začepljeni odvodi u sudoperu su uobičajeni, a tableta za mašinu za pranje sudova je jedan od najefikasnijih načina za rešavanje ovog problema. Jednostavno stavite tabletu za mašinu za pranje sudova u odvodni otvor i sipajte kotlić tople vode u odvod.

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

Često topla voda sama čisti odvod, ali kod tvrdoglavih začepljenja, dodavanje moćnih sastojaka za čišćenje, kao što su oni koji se nalaze u tabletama za mašinu za pranje sudova, veoma je efikasno. Posebno su efikasni u uklanjanju masnoće, koje mogu biti uzrok problema. Pored toga, tablete imaju dodatnu prednost uklanjanja svih loših mirisa uzrokovanih začepljenjem. A samo tableta za mašinu za pranje sudova rastvorena u sudoperu sa toplom vodom je odličan način da osvežite sudoper.

Čišćenje vrata pećnice

Još jedna popularna upotreba tableta za mašinu za pranje sudova je čišćenje prljavih vrata rerne. Ako vaša pećnica ima čist prozor, znate koliko brzo može dobiti mrlje i teško se čisti.

Navlažite tabletu za mašinu za pranje sudova vodom i utrljajte mokru tabletu na unutrašnju stranu vrata rerne, nežno uklanjajući mrlje. Obrišite ostatke i obrišite vrata krpom da bi se sjajila.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU