Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
биљке

ВЕРУЈЕ СЕ ДА ДОНОСЕ УСПЕХ У КАРИЈЕРИ: Ове четири биљке идеалне су за канцеларију

Држање биљака у канцеларији има много позитивних ефеката

1646224663_kaaktus.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Истраживање британских научника које је недавно спроведено показало је да присуство биљака на радном месту може да побољша креативност за 45%, продуктивност за 40% и  опште расположење за 50%. Са биљкама у канцеларији не можете погрешити - оне улепшавају простор, пречишћавају ваздух, делују умирујуће на психу и утичу на смањење стреса. За неке се везује веровање да привлаче успех и срећу.

1. Драцена

Ова саксијска биљка позната је и под називом "Женски змај", а у неким деловима света позната је и под називом "Змајево дрво". У ранија времена се веровало да ова биљка привлачи успех и срећу. Осим тога, ова биљка није захтевна за одржавање и није љубитељ јаких сунчевих зрака и промаје. Ова биљка се залива на свака четири дана тако да вам неће  бити напорно да је држите у канцеларији.

Прочитајте још: Активирајте РАДНУ ЕНЕРГИЈУ: 9 Фенг схуи трикова за радни сто

2. Сансеверија

Ова биљка пореклом из Африке и Јужне Азије, изузетно је отпорна биљка, па јој неће шкодити ако понекад заборавите да је залијете на послу. Мањак сунчеве светлости или сув ваздух јој не могу много нашкодити. Њен занимљив облик и препознатљиве "шаре" на листовима биће право освежење у вашем радном простору.

Фото: Пинтерест

3. Замија

Пореклом из источне Африке, овој биљци довољно је заливање једном у месец дана и мало влажности. Важи за собне биљке лаке за одржавање, одличне пречишћиваче ваздуха и многи је сматрају идеалним за радни простор јер према фенг схуи филозофији упија негативну енергију и доноси срећу и новац. Према истој филозофији верује се да доноси благослов оном који је има.

Прочитајте још: Желите визуелно ВЕЋИ ПРОСТОР? Ове боје и један чест тренд треба да избегавате

Фото: пинтерест

4. Кактус

Биљка која је позната по својој отпорности која не захтева пуно пажње. Можете га држати на светлом месту, али не превише изложеном сунцу. За ову биљку се такође верује да је симбол среће и да упија лошу енергију. Осим тога, кактуси имају јединствен облик и лепоту и биће пун погодак за вашу канцеларију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas