Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ ДОМАЋИЦА

Запалите лист ЛОВОРА у свом дому и изненадићете се ПОЗИТИВНИМ ЕФЕКТИМА по све укућане

Свака домаћица има ловоров лист међу зачинима за кување, али мало домаћица зна колико је овај зачин значајан за цео дом

1671385263_62295b42219d365945f6310a89afcaf0558030dc.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Ловоров лист је неопходан зачин за припрему разних јела од меса и поврћа, маринада и сосова. Можда ће вас изненадити, али бројне искусне домаћице га повремено пале у кућама скоро сваки дан. Откривамо вам тајну паљења ловора у дому...

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите (НГ)

Позитивни ефекти запаљеног ловоровог листа

Прво, мирис тињајућег ловора помаже да се кућа ослободи непријатних мириса и ствара осећај свежине. Доприноси нормализацији психолошке атмосфере у кући, помаже у успостављању хармоније у односима.

Делује умирујуће на тело, подстиче опуштање, смањује стрес.

Прочитајте још:  Време је за поклањање: Идеални празнични поклони када не знате шта да купите

Има аналгетички ефекат. Помаже у суочавању са нападима гушења и недостатком кисеоника.

Запаљени ловоров лист одбија нежељене госте као што су бубашвабе и други инсекти. Мирис спаљеног листа позитивно утиче на особу и пружа опуштајући ефекат. А за инсекте - ово је прави иритант. Беже од њега као од ватре.

Заговорници алтернативне медицине чак користе овај ритуал да дају мушку моћ.

Прочитајте још: Цитати два СЛАВНА писца који ће вам помоћи да ПОБЕДИТЕ себе: Отерајте несрећу и научите да волите себе

А Кинези верују да овај ритуал у кућу привлачи само добре вести. Мађионичари и езотеричари такође изводе овај ритуал. Кажу да може помоћи човеку да се обогати и да се ослободи негативне енергије и проблема.

Како запалити ловоров лист?

Као што видите, постоји много разлога зашто можете и треба да запалите ловоров лист у свом дому. 

Узмите пар ловорових листова, запалите их и, држећи их изнад посуђа, носите по соби. Ако имате велику кућу, онда можете узети више листова.

Прочитајте још: Тајни састојак за САВРШЕН ПРЕБРАНАЦ: Искусне домаћице поделиле традиционални начин припреме (РЕЦЕПТ)

Кућа је након овог поступка испуњена пријатном аромом, а власници се осећају опуштено. Да бисте постигли највећи ефекат, потребно је да узмете само суво лишће.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas