Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI DOMAĆICA

Zapalite list LOVORA u svom domu i iznenadićete se POZITIVNIM EFEKTIMA po sve ukućane

Svaka domaćica ima lovorov list među začinima za kuvanje, ali malo domaćica zna koliko je ovaj začin značajan za ceo dom

1671385263_62295b42219d365945f6310a89afcaf0558030dc.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Lovorov list je neophodan začin za pripremu raznih jela od mesa i povrća, marinada i sosova. Možda će vas iznenaditi, ali brojne iskusne domaćice ga povremeno pale u kućama skoro svaki dan. Otkrivamo vam tajnu paljenja lovora u domu...

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite (NG)

Pozitivni efekti zapaljenog lovorovog lista

Prvo, miris tinjajućeg lovora pomaže da se kuća oslobodi neprijatnih mirisa i stvara osećaj svežine. Doprinosi normalizaciji psihološke atmosfere u kući, pomaže u uspostavljanju harmonije u odnosima.

Deluje umirujuće na telo, podstiče opuštanje, smanjuje stres.

Pročitajte još:  Vreme je za poklanjanje: Idealni praznični pokloni kada ne znate šta da kupite

Ima analgetički efekat. Pomaže u suočavanju sa napadima gušenja i nedostatkom kiseonika.

Zapaljeni lovorov list odbija neželjene goste kao što su bubašvabe i drugi insekti. Miris spaljenog lista pozitivno utiče na osobu i pruža opuštajući efekat. A za insekte - ovo je pravi iritant. Beže od njega kao od vatre.

Zagovornici alternativne medicine čak koriste ovaj ritual da daju mušku moć.

Pročitajte još: Citati dva SLAVNA pisca koji će vam pomoći da POBEDITE sebe: Oterajte nesreću i naučite da volite sebe

A Kinezi veruju da ovaj ritual u kuću privlači samo dobre vesti. Mađioničari i ezoteričari takođe izvode ovaj ritual. Kažu da može pomoći čoveku da se obogati i da se oslobodi negativne energije i problema.

Kako zapaliti lovorov list?

Kao što vidite, postoji mnogo razloga zašto možete i treba da zapalite lovorov list u svom domu. 

Uzmite par lovorovih listova, zapalite ih i, držeći ih iznad posuđa, nosite po sobi. Ako imate veliku kuću, onda možete uzeti više listova.

Pročitajte još: Tajni sastojak za SAVRŠEN PREBRANAC: Iskusne domaćice podelile tradicionalni način pripreme (RECEPT)

Kuća je nakon ovog postupka ispunjena prijatnom aromom, a vlasnici se osećaju opušteno. Da biste postigli najveći efekat, potrebno je da uzmete samo suvo lišće.

Bonus video:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas