Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВАСПИТАЊЕ

Да ли је ВАШЕ ДЕТЕ ИМПУЛСИВНО? Проверите, можда је склоно развоју КОЦКАРСКИХ НАВИКА!

Већ први извештаји психолога о понашању деце у вртићком узрасту довољни су за препознавање раних порока када деца одрасту...

1603486352_dete.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Као и малолетничка деликвенција, склонст ка коцкерским навикама може се препознати још у раном детињству, односно виде се већ у појачаној импулсивности и необузданошћу у понашању са вршњацима у самом обданишту, пре него крену у средњу школу.

Родитељи би морали знати како импулсивност, па чак ни велики проблеми са коцкањем у раној доби не значе да ће дете имати озбиљних тешкоћа у одраслој доби.

Прочитајте још: Да ли ТРЕБА оставити ДЕТЕ САМО У КУЋИ? У ШОКАНТНИМ случајевима је то (НЕ) ОПРАВДАНО

Канадски научници у својој студији, објављеној у научном часопису Арцхивес оф Педиатрицс & Адолесцент Медицине показали су да је коцкање младих, последица импулсивности која се јавља у најранијој доби. Слична ситуације је као и са деликвенцијом, односно проблеми са одустајањем од средње школе и зависношћу од различитих порока у одраслој доби.

Прочитајте још: ЧЕТИРИ типа ПОНАШАЊА КОД ДЕЦЕ која могу да укажу на ОЗБИЉНИЈИ ПРОБЛЕМ

Ови научници тврде да би родитељи морали знати како импулсивност, па чак ни велики проблеми са коцкањем у раној доби не значе да ће дете имати озбиљних тешкоћа у одраслој доби.

Прочитајте још: Дете стално гледа у ЕКРАН: Како спречити КРИВЉЕЊЕ ВРАТА и КИЧМЕ

Ова студија само је још један доказ о томе како настају коцкарски проблеми, а то је да почињу много раније од тинејџерске доби.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas