Oglas
· · Komentari: 0
VASPITANJE

Da li je VAŠE DETE IMPULSIVNO? Proverite, možda je sklono razvoju KOCKARSKIH NAVIKA!

Već prvi izveštaji psihologa o ponašanju dece u vrtićkom uzrastu dovoljni su za prepoznavanje ranih poroka kada deca odrastu...

1603486352_dete.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kao i maloletnička delikvencija, sklonst ka kockerskim navikama može se prepoznati još u ranom detinjstvu, odnosno vide se već u pojačanoj impulsivnosti i neobuzdanošću u ponašanju sa vršnjacima u samom obdaništu, pre nego krenu u srednju školu.

Roditelji bi morali znati kako impulsivnost, pa čak ni veliki problemi sa kockanjem u ranoj dobi ne znače da će dete imati ozbiljnih teškoća u odrasloj dobi.

Pročitajte još: Da li TREBA ostaviti DETE SAMO U KUĆI? U ŠOKANTNIM slučajevima je to (NE) OPRAVDANO

Kanadski naučnici u svojoj studiji, objavljenoj u naučnom časopisu Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine pokazali su da je kockanje mladih, posledica impulsivnosti koja se javlja u najranijoj dobi. Slična situacije je kao i sa delikvencijom, odnosno problemi sa odustajanjem od srednje škole i zavisnošću od različitih poroka u odrasloj dobi.

Pročitajte još: ČETIRI tipa PONAŠANJA KOD DECE koja mogu da ukažu na OZBILJNIJI PROBLEM

Ovi naučnici tvrde da bi roditelji morali znati kako impulsivnost, pa čak ni veliki problemi sa kockanjem u ranoj dobi ne znače da će dete imati ozbiljnih teškoća u odrasloj dobi.

Pročitajte još: Dete stalno gleda u EKRAN: Kako sprečiti KRIVLJENJE VRATA i KIČME

Ova studija samo je još jedan dokaz o tome kako nastaju kockarski problemi, a to je da počinju mnogo ranije od tinejdžerske dobi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas